Best AGP 4/8 video card - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-11-2006, 08:36 AM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 336
Default

sorry for the bumpage, i didnt actually bump it, i was just adding things as i looked through the pages of cards

i saw that the card came with a cd with drivers, and im sure i can get drivers online, so it shouldnt be a huge problem should it?

but either way, a day of working on it is worth it to upgrade to 8x the graphics memory with my 2gb patriot signature ram, i will now have a kickass comp for gaming, all i will need to do is get a faster CPU

and i ordered overnight because i want it ASAP AND my sister wants to play sims and she cant until i get this card in, since for some reason whenever she plays it (cuz its so graphics intensive i think) the computer overheats and shuts down

and its not the CPU overheating, its the graphics card

so im getting this

thanks for your input guys!

-Phate
__________________

__________________


And above all else this, to thine own self be true.
-Shakespeare
Phate is offline  
Old 10-11-2006, 09:06 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 714
Send a message via AIM to Meithan Send a message via Yahoo to Meithan
Default

Quote:
Originally posted by Phate
sorry for the bumpage, i didnt actually bump it, i was just adding things as i looked through the pages of cards
There's always an Edit button, you know?
__________________

__________________


SuperPi 1M: 29.6s - 3DMark06: 8616
The Geek Test v3.1 Score: 36.3% - Major Geek
Meithan is offline  
Old 10-11-2006, 11:15 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 17
Default

Quote:
Originally posted by jolancer
yea, im in NY state, and Newegg usually always gets anything to me within 2 days anyway with there standard shipping method.

...your going to have to spend a day reformatting and re-installing your aplications anyway for it to work right... because you cant stick a Nvidia card into a system witch was previously using ATI drivers.
Can you elaborate on this? I'm going to be switching from ATI to NVIDIA and I didn't plan on having to reformat everything.
yorikatl is offline  
Old 10-11-2006, 05:51 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

Quote:
Originally posted by yorikatl
Can you elaborate on this? I'm going to be switching from ATI to NVIDIA and I didn't plan on having to reformat everything.
its sometimes hit and miss... switching from ATI to Nv or Viseversa, may produse no porbs/some probs/ or major problems.

sometimes you can avoid any problems by... (Befor switching the cards)

) downlaod driver cleaner Pro:
http://www.majorgeeks.com/download.php?det=3214
) uninstalling your current drivers
) reboot into safe mode (press F8 befor windows starts laoding)
) and use Driver cleaner to atempt to remove all Old ATI driver remnents.
) then shutdown and insert your new Vid card.
----------------------------

you can try that way, and it may work.
i did not bether to mention it befor, because the only shur fire way to avoid issues 100% of the time is to do a clean reformat/re-install of windows.
jolancer is offline  
Old 10-12-2006, 06:28 PM   #15 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 336
Default

i just got and installed the NVIDIA 7600GS, all i had to do was use the included driver card, install the driver, restart, set my graphics settings again (back highest) and i was good to go and game

-Phate
__________________


And above all else this, to thine own self be true.
-Shakespeare
Phate is offline  
Old 10-12-2006, 08:59 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,349
Default

Quote:
Originally posted by Phate
i just got and installed the NVIDIA 7600GS, all i had to do was use the included driver card, install the driver, restart, set my graphics settings again (back highest) and i was good to go and game
You Uninstalled your Old drivers first though, right? If not, then you are very very very lucky, that its working....

...or you do have some system problems you just dont know it yet.
__________________

jolancer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.