Appropriate Power Supply. - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-14-2007, 12:58 AM   #21 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Appropriate Power Supply.

Quote:
Originally Posted by JiveTurkey View Post
After some modifications to make this system fit my price range, how does this look?

Newegg.com - AMD Athlon 64 X2 4000+ Brisbane 2.1GHz 2 x 512KB L2 Cache Socket AM2 Processor - Retail
Newegg.com - COOLER MASTER eXtreme RP-500-PCAR ATX from factor 12V V2.01 500W Power Supply 90-132V/180-260V Nemko, TUV, cUL, CE, BSMI, FCC, CCC - Retail
Newegg.com - EVGA 256-P2-N761-AR GeForce 8600GTS 256MB 128-bit GDDR3 PCI Express x16 HDCP Video Card - Retail
Newegg.com - ASUS M2V-MX Socket AM2 VIA K8M890 Micro ATX AMD Motherboard - Retail
Newegg.com - Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS (Perpendicular Recording Technology) 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive - OEM
Newegg.com - OCZ Gold 1GB 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Desktop Memory - Retail

Its like 510 dollars after tax, which is a tad more than I wanted to spend.
change the mobo to a biostar tfroce550

and the 8600gts to the x1950pro
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-14-2007, 12:59 AM   #22 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Appropriate Power Supply.

actually scratch that.... get an evga 7900gs KO $109 at newegg
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-14-2007, 01:06 AM   #23 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 138
Default Re: Appropriate Power Supply.

Not getting an X1950 or a 7900gs, because they can't be upgraded to Vista eventually. Oh, and because I don't want to raise my budget anymore. Same thing goes for your motherboard.

All I'm really asking is do they work together?
JiveTurkey is offline  
Old 07-14-2007, 01:46 AM   #24 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Appropriate Power Supply.

Quote:
Originally Posted by JiveTurkey View Post
Not getting an X1950 or a 7900gs, because they can't be upgraded to Vista eventually. Oh, and because I don't want to raise my budget anymore. Same thing goes for your motherboard.

All I'm really asking is do they work together?
yes they can..... they just lack the dx 10 feature, but its not like the 8600gts will play dx 10 games, all cards out now are vista compatible

but they will work

plus getting an x1950pro or 7900gs drops ur budget to below 500$
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-14-2007, 01:57 AM   #25 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Appropriate Power Supply.

seriously u need to consider an nviidia based chipset, because VIA chipsets... well.... stink and that is coming from me a VIA P4X-266 Mobo user......
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 07-14-2007, 02:03 AM   #26 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 138
Default Re: Appropriate Power Supply.

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
yes they can..... they just lack the dx 10 feature, but its not like the 8600gts will play dx 10 games, all cards out now are vista compatible

but they will work

plus getting an x1950pro or 7900gs drops ur budget to below 500$
Well I kind of am looking for a DX10 card. Plus, doesn't ATI have some issues with AMD chips?
I'd also like to direct you to this list: Graphics card Rankings
where the 8600GTS beats the 7900GS and ranks directly below the X1950PRO

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
seriously u need to consider an nviidia based chipset, because VIA chipsets... well.... stink and that is coming from me a VIA P4X-266 Mobo user......
Newegg.com - BIOSTAR NF4UAM2G Socket AM2 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard - Retail
better?
JiveTurkey is offline  
Old 07-14-2007, 07:56 AM   #27 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Yorkshire, UK
Posts: 1,693
Send a message via MSN to Vaanish
Default Re: Appropriate Power Supply.

Okay if the X1950PRO is cheaper and more powerful than the 8600GTS, then get the PRO, as the GTS will not actually be able to take advantage of DX10, so there really is no point in paying more just for that feature. Yes get that board it is good. No, AMD actually own ATi so I donít see why there would be compatibility problems between them.
Vaanish is offline  
Old 07-14-2007, 09:33 AM   #28 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Appropriate Power Supply.

Jive, my previous post has 2 links in it to 2 different Power Supply Tutorials that are on the boards.

Also, I run an AMD 64 3500+ Venice core with an H.I.S. X1950XT without any problems...
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 07-14-2007, 11:46 AM   #29 (permalink)
I feel funny...
 
thirdshiftdj's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lowell,Ma
Posts: 3,808
Send a message via AIM to thirdshiftdj
Default Re: Appropriate Power Supply.

AMD and ATI having problems with eachother??? They merged together. I highly doubt you wouldn't find a solution to a problem between them. Plus if your only getting 1 gig why not just get 2 512's in dual channel. I wouldn't skimp on ram. I guess Vaanish got to it before me.
__________________
NUFFIN!
thirdshiftdj is offline  
Old 07-14-2007, 04:23 PM   #30 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 138
Default Re: Appropriate Power Supply.

I'm just going to end up overclocking my card anyway, so...
__________________

JiveTurkey is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Dell HP-1457F3 power supply moosehead1 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-27-2007 05:13 PM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
7 VSB from power supply?? GregJ Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-14-2007 11:36 AM
Can I use ATX Power supply without -5 volt out jar99 Monitors, Printers and Peripherals 2 05-12-2007 02:28 AM


Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.