Which amd cpu is better? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > System Upgrades
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-25-2007, 04:41 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Which amd cpu is better?

Amd athlon 64 or the amd opteron?

That would be a socket 939 and for gaming.
I just want to know for future reference.
__________________

Norcent is offline  
Old 03-25-2007, 04:53 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Which amd cpu is better?

Opterons have a reputation for overclocking high, but I'm not sure about gaming, probably the same as an Athlon 64. I could be wrong.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-25-2007, 04:54 PM   #3 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Apr 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 184
Send a message via AIM to blackhawk13
Default Re: Which amd cpu is better?

Most likely the Opteron, but it depends what type. You may have to be a tad more specific for any totally concrete answers. .
blackhawk13 is offline  
Old 03-25-2007, 05:34 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: Which amd cpu is better?

The amd athlon 64 3500+ or this Newegg.com - AMD Opteron 170 Denmark 2.0GHz 2 x 1MB L2 Cache Socket 939 Dual Core Processor - Retail
Norcent is offline  
Old 03-25-2007, 05:47 PM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Which amd cpu is better?

Definitely the Opteron....it's a dual core, and can overclock high.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-25-2007, 05:54 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Which amd cpu is better?

opt for the opteron... lol i love saying that, but i didn't say that b/c its a good pun its a good overclocker plus its dual-core compared to that 3500+, and don't u have enough 3500+ processor based systems
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 03-25-2007, 06:21 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,829
Default Re: Which amd cpu is better?

I have been thinking about selling the first two in my sig or upgrading them.

If i upgrade there all going to be the same as the 3rd in my sig or better.

I am still unsure what i want to do though.

After i get this one job next year dealing with fixing and building computers i might sell them. I fix peoples computers right now and charge whatever i want.
The max i ever charged was $60.00. I am very experienced and all that.

My friends told me about this 1 company and told me to work there so i went online and asked them a few simple ?'s that they couldn't answer.

Like how to change the desktop backround if the buttons are greyed out without reformatting the computer. Its very simple.
Oh and how to speed up windows xp home edition sp2 which is also simple.
Norcent is offline  
Old 03-25-2007, 10:09 PM   #8 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: Which amd cpu is better?

definately opteron....i love mine....i would never get a core2duo now....
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 03-25-2007, 10:57 PM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: Which amd cpu is better?

[quote]i would never get a core2duo now....[/quoet]

Waiting on AMD's next big release myself.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 03-25-2007, 11:39 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default Re: Which amd cpu is better?

Um, Most of the newer opterons aren't great overclockers. You'd need to get a very early stepping to have any chance at a great overclocker... And good luck trying to find one...
__________________

HAVOC is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.