Three Computers, Two Working - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Computer Networking and Internet Hardware
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-15-2004, 10:11 AM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Default

As a side note, I am considering re-installing windows to see if this will do anything. Would this be a good or bad idea?
__________________

__________________
Kastiway is offline  
Old 12-15-2004, 11:47 AM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

run ipconfig /all on all computers and tell us what it says for all three comps.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-15-2004, 11:52 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Default

Thats the problem. It doesn't show all three comps, just computer 3.
__________________
Kastiway is offline  
Old 12-15-2004, 12:17 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default

yes do it on all of three computers and let us know the settings on all 3 computers by computer.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-15-2004, 01:08 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Default

Just post exactly what I see after typing ipconfig /all?
__________________
Kastiway is offline  
Old 12-15-2004, 01:36 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Default

I have written down all the information for all three computers (after I typed ipconfig /all). Do you want me to post it here?
__________________
Kastiway is offline  
Old 12-15-2004, 01:45 PM   #17 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default

you know what, i think we're going about this all wrong. Since you have a hub to connect all three pcs, i would setup one machine as the ICS host. You would need to setup this machine with your internet connection and setup the other two as ICS clients. This setup would require that the host machine has 2 nics, one for broadband inet and another for the connection to the hub.

setup guide
http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/

the alternative would be to buy a gateway or router to replace the hub.
office politics is offline  
Old 12-15-2004, 01:48 PM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Default

Thanks, I'll try setting up the method you have recommended. I'll be sure to post again giving you the outcome.
__________________
Kastiway is offline  
Old 12-17-2004, 11:29 AM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Default

I tried the method you sugested. still no luck. Every time I try to connect the computer to the network, I get a message on the host computer telling me about a conflict having to do with IP addresses.
__________________
Kastiway is offline  
Old 12-17-2004, 03:45 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Default

The exact message I am getting is:
"Windows - System Error
There is an IP address conflict with another system on the network"

After some messing around, I found that it's computer 3 that conflicts with computer 2. Any help would be greatly appreciated, seeing as I have been trying to get this network going for the last week, and am starting to feel like giving up all hope.
__________________

__________________
Kastiway is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.