No audio device installed? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Technology > Computer Audio and Multimedia
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-20-2005, 10:21 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3
Default No audio device installed?

I was having problems with my laptop, mainly it being slow, freezing and it just had alot of stuff on it that i didnt want anymore so i re-installed windows xp.

That worked fine and i was using it and realised i had no sound, so i went to volume control and it said "There are no active mixers devices available" it also said to install them by adding new hardware. That didnt work and when i go to control panel and to sound it says "no audio device" Ive also tried goin to device manager and i can see no problems.

Can anyone tell me what the problem is. My sound worked fine before i re-installed windows xp!
__________________

jk2005 is offline  
Old 05-20-2005, 11:26 AM   #2 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

1) Look at your laptop/manual to determine which model/manufacturer it is.
2) Go to manufacturer's website.
3) Go to the download section of the manufacturer's website.
4) Find the driver that best suits you. ie: Windows XP and model number.
5) Download the driver onto your laptop.
6) Install the driver (usually by clicking on the file you just downloaded).
7) Reboot your computer after a successful installation.
8) Enjoy your sound-filled laptop experience
__________________

__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 05-20-2005, 11:36 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3
Default

My laptop is an Ei System 4413 but i can't find an Ei System website anywhere on the internet! Is there anywhere else i can download the sound driver(s) that i need?

Thanks for the help.
jk2005 is offline  
Old 05-21-2005, 03:19 AM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

google cpu-id or cpu-z. download it. open it. it will tell your motherboard name. head to that website
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 05-23-2005, 08:03 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 3
Default

Well i have tried everything possible, i installed sound drives from the intel website, i found the name of my soundcard and downloaded drivers for it but nothing is working!

I did however come across a website that said when sound isn't working, its possible that onboard audio is disabled and to go to the BIOS setup and enable it. I think this could be the problem but when i go to my BIOS when i restart the computer, i cannot find anything about onboard audio, i can however find it on my pc's BIOS (im working on a laptop here)

Can anyone help?
jk2005 is offline  
Old 02-21-2006, 09:29 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Talking drivers are here

http://www.pcservicecall.co.uk

had same problem and found drivers here for the 4413, i also have image of device manager set up so you can see names and types of hard wARE AND PROPER CONFIGERATION
CLICK HERE FOR IMAGE OF SETUP ON MY WEB SITE

DONT KNOW IF IM BIT LATE WITH THIS BUT JUST AQUIRED ONE YESTERDAY WITH BLANK HARD DRIVE UP AND RUNNING NOW, I ALSO HAVE GRAPHICS DRIVERS
HOPE THIS HELPS YOU
ALL THE BEST FROM SCOTLAND UK
KEV
__________________

slimkevb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.