i thkink my cpu? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-04-2005, 06:19 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default i thkink my cpu?

well if theirs any typos its bacuse my cpu is being stupid, i thkn its my cpu at least, i just built a new system and it uses a 754 amd semporn3000 hyper transport 64 bit and its on some 90$ chaintech mobo i checked oall of the specs and it is 100% compatible with my setupp, it has 1 gig of dual channel pc 3200 ram and an 80 gig western digital 720 rpm hard drive and on windows xp prowith a evga 6600gt, well i had a 2.7 ghz celeron with 512 on windows xp pro and it ran fine well with my new setup i t is very extremely laggy, when i talk on aol instant messenger i type somthing and it takes literaly 60 seconds to see what i have typed even on this thread, ive updated everythin all of the way, defraged my computer ran anti virus and ad aware and it is even worse now, when my computer does somthin demanding to it, like watch a video clip it freezes and the blue stop screen comes up sayin that some file had crashed or is currpt it is like nv4.dll or somthing like that. i am rather disapointed, if their is anythin that could help me or if you had the same problem before please help me it would be a big help.
__________________

__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 09-04-2005, 06:22 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

it would most likely be the video card, if you have an old one laying around switch it out and see
__________________

__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-04-2005, 07:11 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

yep my video card, damn that sucks now im even more mad, my new 6600gt is now no good i guess? or maybe just bad driver for it or wasnt in all of the way or loose? the older driver was working fine on my system before i had to re install windows then when i finished installing it again i had gotten the latest one which came out the second of this month, is that a possibility of bad driver?
__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 09-04-2005, 07:43 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

well i am just plain out mad now, my video card is no good, it goes to the windows screen then it reboots and keep repeating that pattern, but when i pop in a different card it boots right up. how can i get my 6600gt to boot to windows and be good again? it used to work fine
__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 09-04-2005, 07:59 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

did you touch the video card, change the heatsink or anything, i bet you can return it if its still under the warranty? eVGA has a lifetime warranty doesnt it

EDIT: i changed the heatsink on my 9800pro, and i must have damaged something cause it wont even get passed the windows load screen...and the screen is all distored and when i scroll down it LAGS LAGS. i must have damaged something. or is it because i put AS5 on my ramsinks?
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-04-2005, 09:25 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

thats pretty much what my card is doin, geez, how would they know if you had taken off the heat sink?
__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 09-04-2005, 10:37 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

Umm you have enough power for the carD? lol them cards do take a lot of power.....
c0rr0sive is offline  
Old 09-04-2005, 10:47 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

It could be many things, but if you screwed w/ your video card then you could have damaged it.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 09-05-2005, 12:29 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 711
Default

i think i may have fixed my vid card, im on it right now, i went and did what made it all slow before and it works fine, also i think nvidias newest driver has somthin against my card, i reverted back to the one before it, because it did it after i had fixed it and it did it again so i tryed this older driver and it works fine
__________________

IYAOYAS...lol
æArchOAngelæ is offline  
Old 09-05-2005, 01:20 AM   #10 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

Which driver did you install?
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.