Hi, build a pc? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-15-2005, 07:31 PM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 284
Default

ok.................... this guy made it a contest so all of you guys try to build him a computer...haha. Just buy a dell.. . .. . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .. . . . . .. . . . .hahahaha .
__________________

comrad is offline  
Old 03-15-2005, 07:39 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 778
Default

AMD Athlon 64 3400+ SKT 939 WITH MSI Neo2 board = $350
eVGA 6800GT = $400
120GB Hard Drive = $100
Corsair Value Select 1GB (512x2) = $120
Dual Layer DVD +/- RW = $60
Case, PSU, etc. = $170
Total = $1200.

EDIT: I put high prices for somethings cuz i didnt know the actual price.
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 @ 2.13GHz
Asus P5B-Deluxe WiFi Motherboard
OCZ PLATINUM REV2 2GB (1GB*2) DDR2-800Mhz RAM
Seagate 320GB 7200.10 SATA2 HDD
eVGA 7600GT 256MB PCI-E Video Card
LITE-ON DVDRW w/ LightScribe
Lite-ON DVD-ROM Drive
Cooler Master Centurion 5 Case
FSP Group Fortron Blue Storm 500W PSU
Logitech MX 3000 Cordless Desktop
Logitech X-530 5.1 Speaker System
Acer AL2223W
Windows Vista Ultimate
Ankush09 is offline  
Old 03-15-2005, 08:07 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Quote:
Originally posted by dynasty
why 2X512 ram instead of just 1 gig?
You can run it dual channel, which is better.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-15-2005, 09:05 PM   #14 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Socket 939 mobos NEED dual channel memery, or you will bottleneck your system ALOT! You dont want a onboard sound card either.

I like phosho510 system the most.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 03-15-2005, 09:10 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

Quote:
Originally posted by Codeine
Socket 939 mobos NEED dual channel memery, or you will bottleneck your system ALOT! You dont want a onboard sound card either.

I like phosho510 system the most.
thank codeine, i win.
so you really need dual channel for skt 939? is it ok for me to have
1 512mb? or do i need 2 512mb?
phosho510 is offline  
Old 03-15-2005, 09:14 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

Quote:
Originally posted by aspire.comptech
u forgot case and fans
Lmao. That psu the guy picked out is way too expensive for that budget.
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 03-15-2005, 09:21 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 348
Send a message via AIM to 20mm
Default

phosho you should by another 512 stick...i think you'll notice a diff.
20mm is offline  
Old 03-15-2005, 09:23 PM   #18 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

yea i am, but i am also on a tight budget. i will probaly get another stick of ram in a week or two.
phosho510 is offline  
Old 03-15-2005, 09:24 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 348
Send a message via AIM to 20mm
Default

cool shoes dude...just make sure your you buy the exact same ram that is in your computer as of now...but i'm sure you already knew that
__________________

20mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.