Geforce4 MX 440 DDR Overclock.. to the max! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2002, 12:10 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 67
Send a message via ICQ to Xerion Send a message via AIM to Xerion Send a message via Yahoo to Xerion
Default

sorry coxy012001,but im sure that gf4 mx420 cards got sdram and not ddr
i even got it in my documentation
anyway,overlock it with powerstrip,but first put a good cooler on it
__________________

__________________
http://www.virtual-forum.com/wbb/sig/new5.gif
Celeron 766MHz at 66MHz bus
192 MB RAM: 1x 64 MB + 1x 128mb,both pc 133mhz,but running at 100mhz,cause bus+33mhz
inno3d/innovision tornado GeForce 4 mx 440 64mb ddr,tv-out
40gb 7400rpm Maxtor HDD
Xerion is offline  
Old 10-28-2002, 06:54 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Actually, there are DDR GF4 MX 420 card's out there, but with a 64-bit DDR datapath, which doesn't make it any advantage to 128-bit SDR on the 'regular' cards, and in many cases, castrating its performance.

The newer Detonator 40 drivers (newest revision is 41.03) improved my performance significantly - you should give them a try, as well as using a prog such as Rivatuner to help with a bit of overclocking/tweaking.
__________________

__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 10-29-2002, 09:45 AM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 67
Send a message via ICQ to Xerion Send a message via AIM to Xerion Send a message via Yahoo to Xerion
Default

i can find Version: 40.72 Beta only
gimem a link please,GeForce
thanks
__________________
http://www.virtual-forum.com/wbb/sig/new5.gif
Celeron 766MHz at 66MHz bus
192 MB RAM: 1x 64 MB + 1x 128mb,both pc 133mhz,but running at 100mhz,cause bus+33mhz
inno3d/innovision tornado GeForce 4 mx 440 64mb ddr,tv-out
40gb 7400rpm Maxtor HDD
Xerion is offline  
Old 10-29-2002, 06:42 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Download links available here:

http://area3d.net/story.php?id=411
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 10-30-2002, 01:53 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11
Default

how come the NVidia website only show the 40.72 beta driver ??? strange how another site shows a more up to date Nvidia driver ??? Just downloading this updated driver 2 and will let you know how I get on with this updated version..... If its anything like the last one then it should improve performance loads !!
coxy012001 is offline  
Old 10-30-2002, 01:56 PM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11
Default

ive just downloaded this driver, 3 times, I have the anti-virus software disabled, and it keeps telling me that the file is corrupt, and I cannot run the installation of this updated driver..... any ideas ?
coxy012001 is offline  
Old 11-02-2002, 08:30 AM   #17 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 91
Send a message via AIM to SePhErUm Send a message via Yahoo to SePhErUm
Default

hrmm.. in your sig it's wrong.. thge 420 doesn't have DDR iot has SDRam.

Where are you getting the driver from? I downloaded my off of Kazaa (use the Lite version) so i could download it faster.. nvidias site is juist too slow.
__________________
----------------------------------------
Brandon Cook
http://www.anarchy-industries.com
Pentium II 333MHz
96 MB Ram
Geforce 4 MX 440
2 SCSI 4GB Hdds\'
anything else?
SePhErUm is offline  
Old 11-02-2002, 08:33 AM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 91
Send a message via AIM to SePhErUm Send a message via Yahoo to SePhErUm
Default

if you have a card with SDRAM.. your gonna want to OC the RAM.. you'll get more preformance out of it.. It's the bottle neck of the card.
__________________
----------------------------------------
Brandon Cook
http://www.anarchy-industries.com
Pentium II 333MHz
96 MB Ram
Geforce 4 MX 440
2 SCSI 4GB Hdds\'
anything else?
SePhErUm is offline  
Old 11-02-2002, 12:57 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Quote:
Originally posted by SePhErUm
hrmm.. in your sig it's wrong.. thge 420 doesn't have DDR iot has SDRam.

Where are you getting the driver from? I downloaded my off of Kazaa (use the Lite version) so i could download it faster.. nvidias site is juist too slow.
Read my post above in this thread; there are DDR cards out there, but at a crippled 64-bit datapath; which is very much to what GeForce2 MX's support.
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 11-03-2002, 12:09 PM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 90
Default

Heh drivers off kazaa.............never thought of that :P
__________________

ikellen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.