First boot, dead mouse - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-16-2005, 11:10 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default First boot, dead mouse

Hey i got an annoying problem for you guyz to figure out

EVERY time i boot my computer from being completely shut-down, when i get to the login screen or desktop my mouse just stops working. everything else is perfect, keyboard works and i can still do things. And i have to reboot at EVERY straight boot-up if i want a mouse.

After a Reboot it works fine, and i can run my machine all day no problems. If i just simply reboot my computer it will not mess up, it only stops working after a complete shutdown and power up.

My PSU fluctuates on the 12v rail from 11.85-12v...but i don't think this is the problem since a simple reboot will fix this and i can play games for hours on end no problems...thats alot harder than running a freaking mouse lol. There is no significant fluctuation besides that...so i can;t really blame it on hardware.

Any ideas?!?!? thnx
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-16-2005, 11:15 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Try reinstalling your mouse and see if that works.
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 01-16-2005, 11:29 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Warez Monster
Try reinstalling your mouse and see if that works.
I will try that. I've unplugged it from the KVM switch thnking that might be it, but that didn't work either. It's an old ball mouse since my optical won;t work with this older KVM switch...maybe if i switch to my USB one t won;t have this problem. My GF wouldn;t be too happy though lol...i traded her my optical for this ball since it wouldn;t work at all.

EDIT: lmao i stole your scrolling sig it looked so kool i had to hit up Google and figure out how it works
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-16-2005, 11:43 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

OK well i did that, and it rebooted. Cept' this time when it rebooted it didn;t recognize the mouse at all So i shutdown with the keyboard and logged in again, and THIS time it said it installed new hardware and rebooted. Now i'm on it again and it seems to be working out. But i haven't completely shut-down yet and since it messed up once i still have my doubts.

Coudl it be i disabled my plug and pplay service along with like half of the others i don;t need?

I also noticed i have "HID-compliant mouse" AS WELL AS "PS/2 compliant mouse" under my device mangaer. am i sposed' to have both of these at once? Maybe i can uninstall the HIS one and it might stop messing up?

I'm going to do a complete shutdown and see fi it works before uninstalling stuff.

Edit: ARGH! Still doesn't work, and i disabled the HIS mouse as well to no avail. hmm...i guess only option now is services? but i'm not going through all of them turning them on unless someone can confirm it might be the problem. I ran this by my dad and he said it could just be a defective mouse or shrot in the cord or something...it's kinda old so that might be it. But at this moment i don;t have a spare unlesss i want to go in the attic. so...any more advice? i'm stumped on this one...
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-17-2005, 01:06 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

try resetting the bios, somehow i doubt that could have anything to do with it, but its an idea.

appart from that, i dont think there is anything else you can do, unless you do go through the services.
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 01-17-2005, 11:23 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Raekwon
try resetting the bios, somehow i doubt that could have anything to do with it, but its an idea.

appart from that, i dont think there is anything else you can do, unless you do go through the services.
hmm i tried that a few times to no avail as well. i wouldn't know what services to turn on though...none of them really specifically deal with the mopuse or input devices. looks like i'll be using a diff mouse today hopefullt.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-17-2005, 06:27 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

are using it on usb or the mouse input?(green)
if it is usb get one of those adapters
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 01-17-2005, 09:43 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by timmer
are using it on usb or the mouse input?(green)
if it is usb get one of those adapters
it an old green connection, not USB. Now that i'm using the USB port it works fine. i hard booted and it was OK, rebooted and it recognized liek its sposed' to. i guess that mouse was just defective or maybe my mouse port is screwed up or dirty or sumthin'.

thnx for all your help guyz if its starts acting up again i'll just update here
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.