Computer CPU monitoring recommendations by me. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-11-2006, 09:29 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Dexaroni's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 551
Send a message via AIM to Dexaroni Send a message via MSN to Dexaroni
Default

Yeah. I think it may work for Pentium D systems as well, but Im not 100% sure.
__________________

__________________
Dexaroni is offline  
Old 11-11-2006, 09:30 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 692
Default

lol. ok. no wonder i was getting wrong readings.. lol
__________________

__________________
System Specs
Opteron 165 cooled by Zalman 9500A LED // DFI Lanparty UT NF4-D // Seagate Barracuda 7200.10 SATA 3.0Gb/s 320-GB Hard Drive // Sapphire X1950XT 256MB cooled by Zalman VF900 Cu LED // 2x1GB OCZ EL Plantinum // Enermax NoiseTaker 430W // Pioneer DVD & Combo Optical Drive // 20" Samsung 206BW Monitor // Logitech Z-2300 Speakers // Logitech G11 Keyboard and Microsoft Sidewinder mouse // Antec Nine Hundred Case
krazieaznboi is offline  
Old 11-13-2006, 04:34 PM   #13 (permalink)
Enterprise SCCM\SCOM
 
jseber1982's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Atlanta, Ga
Posts: 904
Send a message via ICQ to jseber1982 Send a message via AIM to jseber1982 Send a message via Yahoo to jseber1982
Default

My bios cant read my temp because it is too cold, on phase change.. sucks. i am guessing that since the bios cant read it,, no program will. Dont feel like trying to get a probe down on the cpu, with the way the new cores are,, opposed to the old ones that didnt have the heat spreader, it is hard to get an accurate reading
jseber1982 is offline  
Old 11-13-2006, 04:43 PM   #14 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

wow, jseber............. I am going to sneak into your house and steal you ocmputer. lol j/k

I guess I never noticed you had such a nice rig, or maybe you were just not telling us.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 11-13-2006, 05:26 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Dexaroni's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 551
Send a message via AIM to Dexaroni Send a message via MSN to Dexaroni
Default

Jseber, this program tests the temp right from the sensor BUILT into your CPU, while the bios uses a sensor on the motherboard.
__________________
Dexaroni is offline  
Old 11-13-2006, 07:15 PM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

:-\ There is only one sensor for a CPU, and it requires the BIOS to have capabilitys to read it or another chip on the motherboard to read it and process it for a program to use.
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.