Can overclocking hose the registry? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-20-2005, 09:25 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 462
Send a message via AIM to grego
Default Can overclocking hose the registry?

I've been overclocking my 3200+ venice today. When I got it to 2.4ghz it loaded half into windows and crapped out. So, I upped the voltages a little and tried again. It booted fully. I restarted and ran memtest for 2 hours. Zero errors were generated. Yet, when I restart my pc, it couldn't find (or corrupt) c:\windows\system32\config\system. So I went on microsofts page and did some registry editing through recovery console and I'm booted back in, though I got a few wierd errors along the way. Half my files are gone, but half are there, and I've only had this PC up for a about a week, so no real biggie.

But was it my (overclocking) actions that caused this? Or just a general system error?
__________________

__________________
Yes, but no sprinkles. For every sprinkle i find, i shall KILL you.
grego is offline  
Old 07-20-2005, 09:28 PM   #2 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Well, kinda yes.

When you booted halfway into Windows, and it had problems, some Windows files probably got corrupted.

Overclocking itself cant corrupt Windows files, its just when the computer restarts/shuts down while Windows is doing something...
__________________

__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 07-20-2005, 09:32 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 462
Send a message via AIM to grego
Default

Gotcha, that makes sense. I'm grabbing what I can and doing a fresh install... cuz its not pretty anymore . Only bad thing is, my overclocking log spreadsheet is gone . Oh well.
__________________
Yes, but no sprinkles. For every sprinkle i find, i shall KILL you.
grego is offline  
Old 07-20-2005, 10:43 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

well that sucks but it happens to the best of us just try it again
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.