3dmark03 & 3dmark01 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-19-2004, 07:23 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default 3dmark03 & 3dmark01

my 01 score is 20,000+ but my 03 score is like 6,500?

shouldn't the 03 be closer to 7,500? i've seen people with 15,000 01 scores get 6,500 on 03

well...i haven't seen it but read it...could be lying
__________________

__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Old 06-20-2004, 07:25 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 694
Default

I think you're right, your 3Dmark03 score should be 7300-7600. My friend's set up is almost exactly like yours and he gets ~7400 scores.

The only thing I can suggest is set you RAM back to 200MHz. you'll probably have to reset your Latency timings as well. That might gain some points. (Although i doubt it will gain 1000 points)

Also, it is my understanding that the 3Dmark03 program is mostly a test of your video card, not the entire system. So, in my opinion your issue is with the video card.
__________________

__________________
Lian Li Aluminum Case
Intel D975XBXK2R Mobo
Core 2 Duo E6700 CPU
EVGA 8800 GTS Video Card
Corsair XMS 2 x 1gig RAM
Zalman 9500 CPU cooler
hercules_upw is offline  
Old 06-20-2004, 01:44 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default

the reason i set the ram to 183mhz is because i had to change it to a 5:3 ratio with the Bus speed otherwise at a 2:1 it become overclocked at 220mhz which it cannot handle at decent timings. I have tried it at stock bus speed (non oc'd proc) and i score ~ the same. I agree 3dmark does not test your proc/ram as much as the video card.

The video card IS up to date as far as drivers, although the cooling solution from ATI is very poor.
__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.