300Mhz FSB - W00t! - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2005, 06:14 PM   #21 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
Yeah, but let's see you do it with 1.85 vdimm!!
Lets see you get 3-3-3 timings

Suppose you could if you SEVERELY underclocked it.

The whole point of DDR2 is supposed to be a high frequency with loose timings, but 300Mhz doesn't seem high enough to constitute the necessity of 5-5-5 timings lol.

Idiotec - he's got OCZ Plat Rev2's with the TCC5 chips.

using 3v he might be able to hit 300MHz with 2.5-3-3-7 but with 1T command rate, I don't know....I haven't seen enough reviews on the TCC5's though to be honest...some say they are exactly like TCCDs, some say worse....I guess gaara will let us know in the future
__________________

Nubius is offline  
Old 07-28-2005, 06:19 PM   #22 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

yeah I had them running 257MHz 2.5-3-3-7 1T 2.9v but prime95 failed when I tested for the long run stability, but I honestly don't know what it was. At the time I had started toying around with rest of the memory options in the BIOS so it could've been any one of those or possibly even the CPU, I kept it at 2.5GHz 1:1 after that so I haven't gotten a chance to test them since, I need to get used to those damn memory options though

But yeah, pretty sure 300MHz 2.5-3-3-7 is outta the question. I think 300MHz might even be out of the picture personally
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 07-28-2005, 06:20 PM   #23 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

They have some pretty good DDR2 modules out now though. Some can hit VERY TIGHT timings at 533 MHZ(like 2-2-2-X). Still those are the very expensive modules, as the cheaper ones still have bad timings at higher FSBS. It truely looks like DDR2 is becoming a viable platform for ram, and finally, people do not have to worry about buying super expensive ram to overclock their p4s.
__________________
6600GT PCI-E for sale/Trade. Check the FS/FT forums on tech-forums for details.
http://www.techist.com/showthread.php?s=&threadid=77816
Hacp is offline  
Old 07-28-2005, 06:31 PM   #24 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
Lets see you get 3-3-3 timings
That's it, I am going for 300Mhz at 3-3-3-9 tonight! Failure is not an option!

Quote:
yeah I had them running 257MHz 2.5-3-3-7 1T 2.9v but prime95 failed when I tested for the long run stability
Yeah, I would keep playing with it. It would seem you could get close anyways. I found this thread at XS with those exact same chips that got there.

http://www.xtremesystems.org/forums/...highlight=tcc5
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 07-28-2005, 09:19 PM   #25 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
That's it, I am going for 300Mhz at 3-3-3-9 tonight! Failure is not an option!
That'd be pretty praiseworthy for DDR2 modules...be sure to post and let us know how much smoke you frying those RAM modules caused
Nubius is offline  
Old 07-28-2005, 09:47 PM   #26 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Ok, this has proven to be a bit harder than anticipated lol

But, I will not give up. I need to research and see what vdimm this crap RAM can take. Until then, a teaser shot

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 07-28-2005, 11:46 PM   #27 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

OK, all though I hate to admit it, this might be the best I get. Who would of thought valueram wouldn't like 300Mhz at 3-3-3-9, but guess what, it doesn't. Probably could have tried higher vdimm, as I read you can go to 2.1 on this crap, but I was nervous at 2 so....

Whatever, knocked it down a bit. I have to go off memory, but I think I was at 1.9 (maybe 1.95?) vdimm here at 4-4-4-12 at 300Mhz.



*shakes head in defeat but lives to fight another day*

No Smoke!!!!!!
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 07-29-2005, 05:29 PM   #28 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

it's better than 5-5-5-15 and that's what counts

::reassuring pat on the back to idiotec::

Just get a fan blowing over the RAM and put some volts through them puppies! MAKE EM DANCE!
Nubius is offline  
Old 07-29-2005, 06:16 PM   #29 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
it's better than 5-5-5-15 and that's what counts

::reassuring pat on the back to idiotec::

Just get a fan blowing over the RAM and put some volts through them puppies! MAKE EM DANCE!
LOL, we'll see. I never did try 2.1

What I might actually focus on first is getting that one before (286x14 3-3-3-9) prime stable. I would be happy with that as a 24/7 OC
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 07-29-2005, 06:21 PM   #30 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

yeah, I haven't even been able to thoroughly get back into OC'ing....last time I really OC'd was with the XP-M system, and I've done a little with this system, but this damn DFI nf3 board just has way too many problems, both with the board itself and the BIOS. I don't think my venice is a great OC'er either...seems to max out at around 2.575GHz, but it could be the board, not too sure, but I've seen others even with this buggy board get it up to 2.8 or 2.9 so, I'm just thinking week18 just wasn't that great.

Either way it's kind of disappointing =/

Would been like $100 loss to try and sell this AGP card to get the PCI-E version so I wanted to try to stay away from going PCI-E but I guess I should have just done it....oh well, nothing I can do now.
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.