win xp pro installed - no sound.

Status
Not open for further replies.

ULTRA

Beta member
Messages
1
HI, I have clean installed windows xp pro and now have no sound.My system says there are no drivers installed for my Mutimedia Audio Controller (code 28).I have been to MS updates and have downloaded all the system updates but my system wont install:

VIA Technologies, Inc. Media Driver Version 6.14.01.3850 : 2003-02-26
supported hardware:
Via AC'97 Audio Controller (wdm)
Via AC'97 Enhanced Audio Controller (wdm).

here's a rundown of my system:

Processor(s) >
Model: AMD Athlon(tm) Processor
Speed: 1.13GHz
Model Number: 1133 (estimated)
Performance Rating: PR1507 (estimated)
Type: Standard
L2 On-board Cache: 256kB ECC synchronous write-back

< System Mainboard >
Bus(es): ISA AGP PCI IMB USB SMBus/i2c
MP Support: No
System BIOS: Award Software International, Inc. 6.00 PG
System Mainboard: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD MS-6378(VT8361)
System Chipset: VIA Technologies Inc VT8361 Apollo KLE133 System
Controller
Front Side Bus Speed: 2x 133MHz (266MHz data rate)
Installed Memory: 376MB SDRAM
Memory Bus Speed: 1x 133MHz (133MHz data rate)

< Video System >
Monitor/Panel: HiSync 775N
Adapter: Video Controller (VGA Compatible)
Adapter: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro

< Physical Storage Devices >
Removable Drive: Floppy disk drive
Disk Drive: SAMSUNG SV2042H (18.0GB)
CD-ROM/DVD: TOSHIBA DVD-ROM SD-R1002 (CD 24X Rd, 4X Wr) (DVD 3X
Rd)

< Logical Storage Devices >
1.44MB 3.5" (A:): N/A
Hard Disk (C:): 18.0GB (13.3GB, 74% Free) (NTFS)
CD-ROM/DVD (D:): 615MB (0MB, 0% Free) (CDFS)

< Peripherals >
Serial/Parallel Port(s): 1 COM / 1 LPT
USB Controller/Hub: Universal Serial Bus (USB) Controller
USB Controller/Hub: Universal Serial Bus (USB) Controller
Keyboard: Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2
Keyboard
Mouse: PS/2 Compatible Mouse

< MultiMedia Device(s) >
Device: Multimedia Audio Controller

< Operating System(s) >
Windows System: Microsoft Windows XP Professional Ver 5.01.2600
Service Pack 1

< Network Adapter(s) >
Networking Installed: Yes
Adapter: Linksys LNE100TX Fast Ethernet Adapter(LNE100TX v4).

Thanks.
ps.i didn't put the smileys in!
 
Status
Not open for further replies.
Top