Pls help, all gone kaywire!!

Status
Not open for further replies.

kukuhead

Baseband Member
Messages
39
What happen is : My win2k server configured with 2 NIC.

First NIC Connected to ADSL Modem. IPCONFIG AS BELOW:

IP ADDESS (DYNAMIC) : 10.0.0.5
Sunbet MAsk: 255.0.0.0
GATEWAY: 10.0.0.2
DNS SERVER: 10.0.0.2

Second NIC Connected to XP Home IPCONFIG AS BELOW:
IP ADDRESS (STATIC) : 10.0.0.8
GATEWAY : NOTHING
DNS : 10.0.0.8

I had configured This server as DNS, DHCP and Install AD. Initially my xp home is able to get IP address from this 2k server. But not able to access the internet.

So i try to enable RRASS. But it seem dat after dat, my xp home is not even able to get IP from my win2k server.

Can anyone help/guide me to configured my DHCP setting n RRAS ?

I wa told my IP at the second NIC shouldnt be 10.0.08 becos it shouldnt be in the same network as the first NIC. So what should i do? Please advised.

Also, why is there a [10.0.0.5] appear beside my dhcp server? I had set my IP as 10.0.0.8. The 10.0.0.5 is the IP given to the first NIC by the ADSL modem.

Thank you
 

kukuhead

Baseband Member
Messages
39
Yes, i figured out on the part that IP have to be on two diff network. So u were saying i should also set my NIC 1 to static IP? But would dat affect anythg?

Now i have successfully set my 2nd NIC as 10.0.1.1 and successfully run DHCP to my winxp client. I also set my XP client gateway as 10.0.1.1.

I enable RRAS in my win2k server. But how do i confugured for my XP to be able to access the net?

Thanks
 
Status
Not open for further replies.
Top