PC not getting enuff benchmark

craigusd

Solid State Member
Messages
7
Hello all
Running win xp sp2
Pentuim 4 3.2ghz
1 gig ddr
xfx gefore 6500 with 256 onboard ddr...( PCI EXPRESS )
motherboard 60 quid range
All this installed dunno if it is any good, when I run 3dmark 03 all I score is 2278..
Seems a little too low
Any suggestions welcome

Thanks
Craigus
 

MooseMan1

Fully Optimized
Messages
2,627
Location
United States
get a program called ccleaner (http://www.ccleaner.com) also if your willing to put money into solving your problems, buy diskeeper 10 pro. also i would used 3dmark 05 or 06 2 run tests instead of 03... scandisk 2 find any problems....clean ^ some stuff really. it's mostly probably because of not enough matenitince(sp, i can never spell it right >.<). also try updating drivers, chipset, video etc. really those are all just basic matenince work things 2 do. anything other information you can provide?
 

setishock

Wizard of Wires
Messages
10,726
Location
4321
Make sure if you use crap cleaner you leave the hoxfix uninstaller unchecked. Otherwise you'll be down loading them againg. I finally figured out what was up with that.
 

craigusd

Solid State Member
Messages
7
hey mooseman i have ccleaner and run it a few times a week, have the latest nvidia drivers..
dunno if maybe my xp is stuffed or my hard drive
200 gig 7200 samsung HARDDRIVE.
when I run 3dmark 03, it tells me that in the 1st and 2nd memory slot i only have 256mb in each. but i have 512 in each. its generic ram.
when i check up on my graphics card it says 512mb , but it is only 256mb.
3dmark03 tells me that my cpu is only 32 bit , but it is 64..
confussed
 

MooseMan1

Fully Optimized
Messages
2,627
Location
United States
craigusd said:
hey mooseman i have ccleaner and run it a few times a week, have the latest nvidia drivers..
dunno if maybe my xp is stuffed or my hard drive
200 gig 7200 samsung HARDDRIVE.
when I run 3dmark 03, it tells me that in the 1st and 2nd memory slot i only have 256mb in each. but i have 512 in each. its generic ram.
when i check up on my graphics card it says 512mb , but it is only 256mb.
3dmark03 tells me that my cpu is only 32 bit , but it is 64..
confussed
it could very well be that 3dmark03 doesn't support that cpu or motherboard fully or something like that, thats why your getting a lower score, is the hardrive sata or ide? and if u know whats the buffer size? (2mb 8mb 16mb) also i the computer is old maybe just reformatting the hardrive, onetime doing that gained me 30 fps in CS:S lol, idk what was up with that but sometimes it can make a real big difference :eek:
 

craigusd

Solid State Member
Messages
7
pentium 4 3.2 prescott is the chip. multiplyer x16, fsb 201mhz,bus 803.9mhz,
l 1 data=16kbytes, l2 data 1024 kbytes,motherboard pci ex,
thats what cpu-z tells me

Is the prob the prescott chip/core?
 

craigusd

Solid State Member
Messages
7
okay guys just done a scan to fix all errors,, booted from start up, ran 3dmark 03 and hit 2268...sucks.
at least i can run WOW on full tilt..
ciao
 

The Amish Kid

Fully Optimized
Messages
2,059
The only thing I could think of reinstalling it. Try clicking on the memory tab in cpu-z and see if that tells you 256mb too. Still you shouldnt be getting that low of a score.

Oh by the way is the 6500 a typo or just some new card I havent heard of?
 
Top