Help me Please! :(

Status
Not open for further replies.

smarties_014

Solid State Member
Messages
9
Hi! My computer's motherboard broke recently so i bought a new board. Now I want to back up all of my files from my Hard drive before i format it for my new board. My hard drive is a 300gb seagate SATA. I tried connecting it to another computer but unfortunately it doesent show in the computer's "my computer". Now i tried to use the harddrive's cd software that came along with it. I think it was seagate discwizard. Anyways the program won't let me add the harddrive unless i format it and lose all of my files :( Please help me!! I need to back all these files up. Also i tried setting it up as slave but it seems that u can;t set SATA harddrives as slaves without formatting it. Please help me.
 

NayNay1991x

PeugeotEnthusiast
Messages
2,081
Location
United Kingdom, Leicester
hello there, connect the HDD again and right click MY Computer then select Manage, after that a window will come up, and in the left hand pane select Disk Management, does it say Unallocated anywhere ?
 

smarties_014

Solid State Member
Messages
9
uhhh. The computer with my drive is like very far away from me but can u tell me what to do if it said un allocated?? or tell me what to do if it;s not. i didint expect an answer this fast! WOW. I love this forum.
 

smarties_014

Solid State Member
Messages
9
yes exactly! My problem is backing up the files. Not the harddrive not showing in the "my computer" I just need the files. :( I tired that power desk thing it doe'snt do it either.
 

smarties_014

Solid State Member
Messages
9
That's a problem. MY HD is sata. It don't have jumpers. TO set it as a slave i need to format it. but there's gotta be another way.
 
Status
Not open for further replies.
Top