Audio Input Help.

xguynameddavex

In Runtime
Messages
442
Ok heres the deal.

I dont know if anyone here has dealt with this problem before...

I have a usb interface audio input for my keyboard/guitar, and i record onto my computer.

Heres the problem, it only comes out of one speaker, i thought it was just my sound card at first when i was running through my amp then through my audio input on my MB, but now that i have the USB audio input it does the same thing, and its quite annoying.

I have all settings to stereo, and ive also tried them on mono.

All jacks are inserted all the way, so its not like a left or right problem.

Has anyone ran into this problem before???

I think i might just try running to fries after work and picking up a better sound card, hoping that will fix it, but if not, i could always take it back.
 

Bloodstalker999

In Runtime
Messages
184
do both speakers work? maybe its a speaker problem
In device manager does it show your sound card as working proberly?
Have you changed any of your motherboard drivers? if so it could have screwed up the audio controller on the motherboard.
 

xguynameddavex

In Runtime
Messages
442
nah its none of those, i know both speakers work, and the audio input works on my firewire port, cause i put video in all the time.

I dont know, i geuss it will just have to be trial and error.
 

DJ-CHRIS1

Golden Master
Messages
5,203
First off you're guitar you are running into your soundcard is just mono, see if their's an option somewhere to put the sound on both channels.
 
Top