My Comp meets requirements for HL2? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Gaming > PC Gaming
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2005, 06:11 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 68
Default My Comp meets requirements for HL2?

see my spec please...
I run HL2 in 1024x768 2xAA + 4x AF and High Qualities. Why I usually have 20 to 60 FPS while I should hav at least a hundred???

*NOTE* My comp has just formatted few days ago
__________________

__________________
PC spec:
-P4 3.0C (FSB=800 mhz)
-Asus P4P800
-1 Ghz DDR Dual Channel
-Asus Geforce 6800 GT 128mb
-NEC LCD 17\" 1700V
-Logitech X620
StolenBrain is offline  
Old 01-04-2005, 07:32 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

its because your 6800 has 128MB of video RAM. the texture data size, AND the 2xAA/4xAF just fills up too much VRAM for 128MB. thats why your framerates drop. I suggest you turn off AA and AF and increasing your resolution. check out this, it shows a 6800 on a Athlon XP 3200+ and a 6800GT the numbers should be about right:

http://www.firingsquad.com/hardware/...n_xp/page3.asp

if that doesn't fix it, consider a prossesor upgrade. but it doesn't look like you need that

on my system, i run HL2 maxed out NO AA/AF at around 20-60fps. and thats on a 9500Pro!
__________________

Mr. Switch is offline  
Old 01-04-2005, 11:59 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 204
Default

my radeon 9200 128mb runs only like 45fps at all low settings. That's why I just bought a radeon 9800pro 128mb/256bit on eBay for just $175! I think it has new r360 core. Hopefully it should run HL2 real nice!
__________________
ACE’s System
Athlon 64 3000+ Venice @ 2.25GHz
EpoX 9NPA+ Ultra
2x512mb Patriot XBLK
256mb BFG 7600GT
Samsung 200GB 8mb
500W Apevia (Aspire) PSU
Samsung CD-RW
Logitech Z-3 2.1
IBM 17”
Windows 2000 PRO

3DMARK05 - 6***
Ace No-Money is offline  
Old 01-05-2005, 05:19 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 68
Default

This is my FPS in HL2--->min=20, max=90

This are the tests from site---->
http://www.pcper.com/article.php?aid...e=expert&pid=7
min=40, max=228

*NOTE* I run HL2 (CS:Source) at 1280x1024 with no AA and AF on.

Anyone know why I have such a bad luck?
__________________
PC spec:
-P4 3.0C (FSB=800 mhz)
-Asus P4P800
-1 Ghz DDR Dual Channel
-Asus Geforce 6800 GT 128mb
-NEC LCD 17\" 1700V
-Logitech X620
StolenBrain is offline  
Old 01-07-2005, 08:09 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default

Notice how the report doesn't seem to say any other the systems stats beside the video card? It seems like they could be running on an Athlon 64 with gobs of memory, so you can't base your performance strictly on the video card. Besides, 60 FPS is pretty good and it's still VERY playable, so you're fine.
Jorsoft is offline  
Old 01-08-2005, 12:53 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 68
Default

thanks

it's true that my system may hav much differences from their testing machine. thanks for ur reply
__________________
PC spec:
-P4 3.0C (FSB=800 mhz)
-Asus P4P800
-1 Ghz DDR Dual Channel
-Asus Geforce 6800 GT 128mb
-NEC LCD 17\" 1700V
-Logitech X620
StolenBrain is offline  
Old 01-08-2005, 01:39 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,282
Send a message via AIM to beedubaya
Default

I run at 1024x768, all settings maxed, 4xAA, 16xAF

min = 60
max = 140

I am happy with the way my system performs in this game.
__________________
beedubaya is offline  
Old 01-16-2005, 02:00 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 251
Default

wast sure how well this game would run w/ my system but i am happily suprised at how well it does, on the css video test i g about 30 with a few other things running, and this game is frickin amzazing,

p4 1.8
512mb
geforce mx 200 64mb
__________________
<img src=\"https://i5.photobucket.com/albums/y180/Fitzfan/futureresized.jpg\" alt=\"Image hosted by Photobucket.com\">
fitzfan is offline  
Old 01-17-2005, 02:45 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 422
Default

I use Omega drivers v4.12, and I have Radeon 9800 by Sapphire. I get 60FPS average, and my highest has been almost 200.

The CS:S video test I get 100FPS overall (if you want exact, 98.5 lol)

www.omegadrivers.net < -rox.
__________________

Current PC
Windows 7 Pro x64
AMD 965 Black Edition 3.4GHz
ASUS Crossfire III
Corsair 650 Watt
12GB RAM
Sapphire ATI 5770
500GB Samsung*2 | 150GB VelicoRaptor 10K HDD
1TB Samsung
Jobs
Electrician
C# Programmer+Web Programmer
Gamer :)
mack is offline  
Old 01-18-2005, 12:34 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,010
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Im getting much better at higher settings with a 6600GT AGP
__________________

__________________
DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -5. The time now is 10:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.