Zone Alarm vs. Windows XP Service Pack 2 firewall - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-15-2005, 09:45 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default Zone Alarm vs. Windows XP Service Pack 2 firewall

Im trying to decide which firewall to use. Should I use ZoneAlarm, or just use the firewall that comes with Windows XP SP2? I've heard good and bad things about the SP2 firewall.
__________________

beedubaya is offline  
Old 07-15-2005, 09:47 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

ZoneAlarm without a doubt. It has better protection and is down right better than Windows Firewall. Its good for certain things but nothing can substitute for a real firewall.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-15-2005, 09:49 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Use both. Nothing will ever come out bad by using 2 firewalls
__________________
Osiris is offline  
Old 07-15-2005, 10:17 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 479
Default

zone alarm.. mmm.. i've tried MS firewall, it doesn't even come with a antivirus app.. it wants you to buy one?!
__________________
lisp hacker :D
running: FreeBSD 5.4 - still learning :D
develop with: SBCL + emacs for lisp, Anjuta IDE +gcc for c, SPE for python..
browse with: opera
furtivefelon is offline  
Old 07-15-2005, 10:41 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Wants you to buy one?
__________________
Osiris is offline  
Old 07-15-2005, 10:46 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 479
Default

yup, when i install sp2 on my family computer, it pops up a balloon (wat windows called it), and on it it says, "you do not have a virus scanner installed, click on this balloon to solve the problem" (paraphrasing here).. and when i click on it, it led me as i recall to a website recommending 3 anti virus scanners, all of those i have to pay for..
__________________
lisp hacker :D
running: FreeBSD 5.4 - still learning :D
develop with: SBCL + emacs for lisp, Anjuta IDE +gcc for c, SPE for python..
browse with: opera
furtivefelon is offline  
Old 07-16-2005, 12:05 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

just use both i do and i dont have problems you know about anti-virus this is just about the firewall warz is right waht harm can come from using both better protection if one cant do something the other should am i right.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 07-16-2005, 12:34 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 479
Default

considering firewall should scan all incoming packets for virus, yes, i do think virus scanner plays a major role here
__________________
lisp hacker :D
running: FreeBSD 5.4 - still learning :D
develop with: SBCL + emacs for lisp, Anjuta IDE +gcc for c, SPE for python..
browse with: opera
furtivefelon is offline  
Old 07-16-2005, 12:55 AM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

Firewalls are needed, but they do not scan ANYTHING for viruses.

AVG and Avast are both great, and both are free. Check majorgeeks.com. And if you want a decent package (firewall/AV), check out Computer Associates (ca.com)... their free trial says a month, but they have been known to give a year.

Zone Alarm will do the trick. Just go through its little tutorial and read what it says.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-16-2005, 09:35 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Quote:
Originally posted by furtivefelon
yup, when i install sp2 on my family computer, it pops up a balloon (wat windows called it), and on it it says, "you do not have a virus scanner installed, click on this balloon to solve the problem" (paraphrasing here).. and when i click on it, it led me as i recall to a website recommending 3 anti virus scanners, all of those i have to pay for..
I think thats spam....Windows messenger service
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.