Xp to Vista Business Issues' - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-13-2007, 04:43 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 293
Send a message via AIM to dykzeulb Send a message via MSN to dykzeulb Send a message via Yahoo to dykzeulb
Default Xp to Vista Business Issues'

I upgraded my dell E-510 to vista business, I am set on hardware from what I know, everything works, however now everytime I try to transfer a MP3 file to anything, listen to it, and all that jazz, I get a error saying MP3 codec is innapropriate or missing, how do I fix that? I also get a pretty bad monitor flicker, like when an error comes up, or when soemthing is being verified, and that gets a little annoying, Anyone know of anything I could do?

I did the 32 bit version of vista business, all legal
__________________

dykzeulb is offline  
Old 09-13-2007, 06:56 PM   #2 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

install your drivers
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-13-2007, 07:58 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

Install your video drivers. Then google for the Vista codec pack. Install that your MP3 problem should go away.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-15-2007, 03:06 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 293
Send a message via AIM to dykzeulb Send a message via MSN to dykzeulb Send a message via Yahoo to dykzeulb
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

I dont know what all I need to do or go to, I just have an E510 from dell, no fancy video card or anything, a upgrade would be nice..here is all I have for my display drivers..really it is all generic listed crap, tried vista codec pack,. dont get how to use it..lol
dykzeulb is offline  
Old 09-15-2007, 03:21 AM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

it won't work until you install your drivers
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-15-2007, 08:36 AM   #6 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

A quick search thru the Dell website. Wow the Drivers for your video card for the E-510.

Drivers & Downloads

Wasnt that hard. There is also a bunch of other updates to your BIOS and all that you should go get and apply.

Drivers & Downloads

The Vista Codec Pack you just install. It will work after you install your drivers.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-15-2007, 10:22 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 293
Send a message via AIM to dykzeulb Send a message via MSN to dykzeulb Send a message via Yahoo to dykzeulb
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

I already have all my bios drivers, went ahead and did my other ones last night, and that is not my device for the first download, installed vista codec pack, still nothing..
dykzeulb is offline  
Old 09-15-2007, 10:39 PM   #8 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

Quote:
Originally Posted by dykzeulb View Post
I already have all my bios drivers, went ahead and did my other ones last night, and that is not my device for the first download, installed vista codec pack, still nothing..
????? huh?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-15-2007, 10:48 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Missouri
Posts: 293
Send a message via AIM to dykzeulb Send a message via MSN to dykzeulb Send a message via Yahoo to dykzeulb
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

I already downloaded all updates for my drivers, bios, system, blah blah, uninstalled codec pack, re-installed, restarted and nothing, Windows media player plays MP# files, just nnot moto phone tools...no more screen flicker either...any help on MPT issue? I have the newest version of that, but when I go to open an MP3 file, I get an error saying, MP3 codec may be innapropriate or missing...
dykzeulb is offline  
Old 09-15-2007, 11:28 PM   #10 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Xp to Vista Business Issues'

Well cause you are trying to play a Moto Phone Tool or .mpt file. It isnt a MP3. If it was a mp3 it would play. So basically what you are saying is that you got a mp3 for you phone. You transfered it to your PC and now it wont play. You will have to convert the file to something the PC recognizes.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10 Reasons You Don't Need Vista Today Cyber.Logan New Systems | Building and Buying 47 08-15-2007 05:31 PM
Vista Business (Media Center Question) Freebirth Microsoft Windows and Software 3 08-01-2007 04:51 PM
Vista Issues PC_Caveman Microsoft Windows and Software 10 07-13-2007 09:35 PM
Software issues Nokia N70 and Vista???? cub1971 Phones, Tablets, and other Handheld Devices 2 04-11-2007 09:04 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.