XP System Restore - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-30-2005, 03:08 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default XP System Restore

I'm about to partition my disk drive, but the program advises me to do a system backup first, preferably using some kind of disk imaging tool. Doesn't XP System Restore has a similar function ???
__________________

ezysk is offline  
Old 01-30-2005, 04:02 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 86
Default

no..if you donn't partition your disk,it work..but if it is..no..

i strongly recommentd you use pqmagic to do it..cos it can use under the windows and can still keep your files..without format.
__________________

jlyouyou is offline  
Old 01-30-2005, 07:36 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default

Thats exactly what I'm using. So WHAT kind of disk imaging tool you would recommend, if XP Restore can't do it ???
ezysk is offline  
Old 01-30-2005, 08:48 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 86
Default

the ghost is used very much...
jlyouyou is offline  
Old 01-30-2005, 11:52 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Just backup the items you want on a cd and go from there. Going through all that will just take you longer. A disk image will make an image of your entire harddrive exactly how it is now. Why are you repartioning your hdd?
__________________
Osiris is offline  
Old 01-31-2005, 07:54 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default

"Why are you repartioning your hdd?" I figure that's one way, to avoid software program 'conflicts' by having apps in seperate drive sectors, and of course to speed them up.
ezysk is offline  
Old 02-01-2005, 04:23 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default

Guess it don't really matter. NONE of the backup imaging tools, Acronis or Paragon, will WRITE into the DVD data disks I have. Does anyone know, just WHAT kind of specific brand DVD disks you have to use for this ???
ezysk is offline  
Old 02-01-2005, 08:07 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

user veritas recordnow and just copy the image to DVD or this one may be better:

http://www.computervideo.net/sep03-4.html
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 02-01-2005, 10:04 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default

Heard took Norton took it over and sells it as: 'Ghost' Still its quite strange, that I can burn anything else, except with these proggies.
__________________

ezysk is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.