XP SP2 problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-14-2008, 05:35 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 139
Default XP SP2 problems

I know I am behind the times, but I just now upgraded from SP1 to SP2 due to some of the anti-virus and firewall software upgrades only being compatible with SP2. SP1 ran great. After upgrading, tweaking the services, and a few other things my computer is still lagging. It takes 4 times longer to boot up w/SP2 and even after that is slow to respond for at least 5 minutes. I have always tweaked my pcs to boot faster and not have unnecessary things running. I've done everything I did in the past and still SP2 is slow.
This basically sucks. It would be so great if MS didn't have a monopoly on OS's.
I have a couple of older pcs that I run a couple versions of Linux on and they run fast and flawless.

Anyone got any ideas or known problems when upgrading to SP2?
__________________

gospel is offline  
Old 05-14-2008, 05:58 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: XP SP2 problems

Updated all the drivers? Also, SP3 is out, so you're another SP behind still. And remember, lots of security holes were fixed in SP2.

M$ doesn't really have a monopoly on OS's... There's still OSX (which still sucks b/c it's Apple =P), and, you're already running Linux.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 05-14-2008, 09:05 PM   #3 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: XP SP2 problems

Really M$ has a monopoly on OS's? So what is with the thousands of different Linux distros.....

You are at least 5 years behind. So yeah you will have to google for resolutions to your issues. Cause the only response you will get is

a. Update to SP3
b. slipstream SP2 and reinstall.

Sorry but i have run SP1, SP2 and SP3 now. I barely notice any difference in boot times. I would think your applications are causing the long boot. My XP with SP3 takes less than 1 minute from the time i hit the power button to me logging in and getting my desktop.

So get newer versions of the things you are running. Make sure that the are SP2 compatible.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-14-2008, 09:07 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: XP SP2 problems

Seems like many people are having problem with SP3.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-14-2008, 09:19 PM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: XP SP2 problems

Psst. Peter. This is SP2. Not SP3.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-14-2008, 09:20 PM   #6 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: XP SP2 problems

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
Psst. Peter. This is SP2. Not SP3.
You just posted in the other thread about the guy and you said he might not finish installing and it masks the drive.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-14-2008, 09:23 PM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: XP SP2 problems

Yes. So your comment should be there. Not in this thread where it is about SP2.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-14-2008, 09:36 PM   #8 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: XP SP2 problems

Quote:
Originally Posted by Makaveli213 View Post
Yes. So your comment should be there. Not in this thread where it is about SP2.
But it was a response to Carnagex's recommendation to get SP3
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 05-14-2008, 09:41 PM   #9 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: XP SP2 problems

He didnt recommend it. I did. He just mentioned that he was still a SP behind.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 05-15-2008, 07:30 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 139
Default Re: XP SP2 problems

I did all the Windows updates and everything is working fine now.

What are the advantages of going to SP3?
__________________

gospel is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possibly motherboard problems? zdozbou Hardware Repairs and Troubleshooting 7 04-11-2008 07:30 PM
crazy booting problems (emphasis in the "s") damiancds Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-02-2008 06:53 PM
Apple Acknowledges Some MacBook Hard Drive Problems Osiris Apple and Mac 7 04-02-2008 06:27 AM
Microsoft Offers Work-Around for IE Patch Problems Osiris Microsoft Windows and Software 0 12-20-2007 01:07 PM
AVG Free problems,, TomW Viruses, Spyware and Malware 4 05-08-2007 09:08 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.