XP sound amnesia - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-07-2005, 11:54 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 575
Send a message via ICQ to Cunjo Send a message via Yahoo to Cunjo
Default XP sound amnesia

You have entered, the Microsoft Zone... <cue_evil_freaky_music>

My computer seems to randomly decide to 'forget' the sound settings of windows logon/logoff & startup/shutdown. The other parts of the sound scheme stay as I set them (excepting MSN messenger, which never has, and probably never will, remember the sound settings)

Any idea why suddenly the startup, shutdown, logon and logoff sounds would suddenly cease to play even though they are still selected in the control panel?

any idea how I could go about fixing it with any certianty? (I've fixed it a few times through a long process of reset the sounds, reboot and repeat ten or more times until it magically starts working again)

That would be all for now... everything else in my systems seems to be predictable (if not predictably failure-prone) but hey, so long as it continues to boot successfully one in three times, I can always keep trying until I get it right?
__________________

__________________
\"I\'ll do it cheap, I\'ll do it fast, or I\'ll do it well. You can only choose two.\"
Cunjo is offline  
Old 02-07-2005, 02:44 PM   #2 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

I've had a problem like this too. I never really fixed it (just too lazy). But, I think if you take your created sounds and put them in the same directory as the builtin Windows sounds, and also save your sound scheme to the same directory as the other schemes.
__________________

__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 02-07-2005, 03:01 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 575
Send a message via ICQ to Cunjo Send a message via Yahoo to Cunjo
Default

well, I could try that, though I have them all in a subdirectory of the original media folder (because there's about 100 of them, and I want to keep them organized)

Interestingly enough though, the ones that are disfunctional aren't the only ones that are kept in that directory -- more than 3/4 of my system sounds are ones I've added, there, and none of them have ever had any problems excepting the four I mentioned... StarCraft sounds the lot o' them...
__________________
\"I\'ll do it cheap, I\'ll do it fast, or I\'ll do it well. You can only choose two.\"
Cunjo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.