XP reinstall/format - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-09-2004, 06:11 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default XP reinstall/format

I am currently under the impression that reformating my hd, then installing windows xp pro again is the best way to make it perform the best. The only problem is, when i reboot w/ boot disk and type "format C:" it doesnt work. How do i format my HD so that i can install windows xp pro on it again?
__________________

Stope is offline  
Old 11-09-2004, 06:15 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You can format with XP setup. Simply boot the XP disc like if ur gonna install it and there will be an option to format before it copies files to the disk.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-09-2004, 08:24 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5
Default

I followed what u said until i got to the part where it said "delete partition." i didnt kno wif this was the right thing or not but i didnt want to get stuck w/ some of windows remained after the delete, preventing a clean install and me still being unable to format drive c:
what should i do?
Stope is offline  
Old 11-09-2004, 08:27 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

There should be an option called "press "F" to format.
I've never seen a "delete" option in setup.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-09-2004, 08:51 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 96
Send a message via AIM to DahWhon
Default

when you reinstall windows xp and choose to reformat it and create a partion it deletes all of the files in the partion and its warning you against it
__________________
Specs- Compaq Presario ;)

2.0 ghz amd sempron 3000+ cpu
768 2700 DDR ram
7000 radeon g-card
(Elite) Rosewill mouse
Cd writer/dvd-rom combo
Windows xp home
DahWhon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.