XP Pro Installed, worked for first boot, now won't boot. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-21-2005, 01:30 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 22
Default XP Pro Installed, worked for first boot, now won't boot.

Installed XP Pro on an older system I was planning to sell.

850mhz AMD Athlon Processor
256mb RAM
VooDoo 3 Vid Card 16mb
8 gig WD Hard Drive


The computer was pretty much thrown together. Spare parts from upgrades I've done to my friends PC's. After installation, XP booted up just fine. Used the computer for about 20 minutes, but didn't have a driver for the network card, so I needed to get onto my other computer, and since I don't have a KVM switch, I shut the computer down, moved keyboard/mouse/monitor to my main computer, downloaded network drivers, switched cables back, and now the computer won't boot. Gets stuck right when the WinXP boot screen appears.

Anything I can try before trying to reinstall windows?
__________________

bcw757 is offline  
Old 07-21-2005, 04:26 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 22
Default

If it helps, the computer boots fine in Safe Mode..
__________________

bcw757 is offline  
Old 07-21-2005, 06:15 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

Sounds like a driver is screwed up somewhere
__________________
Osiris is offline  
Old 07-21-2005, 09:35 AM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Check the event logs while you are in safe mode. Uninstall any recent drivers or programs. Check back with us!
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 07-21-2005, 03:42 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 22
Default

Well, I'm posting using that computer right now. Re-installed the video card, and windows booted right up! Thanks again.
bcw757 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.