XP Pro Device Manager access error - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-23-2003, 04:51 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 2
Send a message via ICQ to Mishkyn Send a message via Yahoo to Mishkyn
Question XP Pro

Help! Have XP Pro installed on both PC's, but alas, one would not allow me to access the Device Manager to install my Drawing Board. Further checking revealed the "Search" was not working !

Simple, reinstall the XP......WRONG!!! I am now in a never ending circle!
Resume Setup....Fatal Error, cannot find the file asms........give the address..........great........nope......STILL cannot......then goes to the ERROR LOG........restarts......and once again am in the Resume Setup!
Once or twice in playing with it.......was able to get the message that I had 3 choices....
1 Resume set-up
2 Cancel/end installation
3 Return and install the complete program!
Again.........WRONG...........am back on the old merry go round once again.....
Yes am networked.........but disconnected the PC from the network!
Any ideas other than out the window????? or a Ball Bat????
Mish
__________________

Mishkyn is offline  
Old 09-25-2003, 12:44 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 84
Default

Try this matey: Sounds like the cdrom isn't talking to the install process...
http://support.microsoft.com/default...&Product=winxp
__________________

__________________
...cos we\'re travelling...at the speed of thought...UltraMagnetics
muradtalukdar is offline  
Old 09-25-2003, 12:57 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 84
Default

When you say that you couldn't access Device Mnager, does this mean it didn't open or that it was blank when you di open it?
if so set the startup type for Plug and Play to Automatic. To do this, follow this:


Click Start, click Run, type services.msc, and then click OK.
Double-click Plug and Play.

If you receive a Configuration Manager message, click OK.
In the Startup Type list, click Automatic, and then click OK.
Close Services.
Restart the computer.
Stuff should now show up in Device Manager.
__________________
...cos we\'re travelling...at the speed of thought...UltraMagnetics
muradtalukdar is offline  
Old 09-25-2003, 05:17 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 2
Send a message via ICQ to Mishkyn Send a message via Yahoo to Mishkyn
Default

Hi muradtalukdar,
It said that I did not have permission nor the authority to access the Device Manager! Cannot remember the exact wording!
I then tried to look for some help in the "Search" and it also said I did not have the authority to access it!
So thinking that as 95 and 98 deteriorate over time and I did not do the original install on the PC, thought.......reinstall.....which got me back to the circle!!
I have since put in the boot disks for Win 2000 but cannot get rid of a partition that was created when I used the FDisk.........grrrrrrrrr...keep telling it that I do NOT want the 8 mb partition...alas it does not listen to me...........groan!!

Thanks for your help!
Mishkyn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.