XP Pro CDKey Not Working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-17-2006, 07:39 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default XP Pro CDKey Not Working

Big Issue here
Trying to do a reinstall of a mates computer when I type in the CDkey that is on his box (OEM Software Sticker) I get told that the CD was typed incorrectly. It is 100% correct have had another person check that I typed it correctly.
Originally I started installing home not realizing he had a license for Professional and the CDkey didn't work, looked at lable to notice XP Pro, so I installed pro.
When I typed the key in for that it didn't work either so I blown if I can work out what the problem is.

I have searched the net and microsoft site with no solution or anyhting close to being my issue.

Can someone please help.
__________________

theponcho is offline  
Old 06-17-2006, 07:45 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

This all has a lot to do with the media...is this the orignal media that came with this computer? Allow me to elaborate a bit more. You simply cant have an XP Pro CD-KEY and ANY XP Pro CD and have it work...There are many variences of XP Pro from OEM, Retail,Microsoft, Vendors, Volume License Editions, Enterprise Editions etc etc...

So say I gave you my XP PRO CD which is a Volume License version and you typed your CD-KEY in while launching the install from my CD it will not accept it because it is not a Volume License CD-KEY, but most likely OEM or Retail.

What type of computer is this a Dell or something or custom built?
__________________

Win2kpatcher is offline  
Old 06-17-2006, 07:50 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default

From the shop sort of PC not custom.

****, I contemplated that but I have done like 5 reformats (with different discs) of my PC and a million of XP installs and never had this issue so I didn't think.

But thankyou so much for the help, yeah the disc I used wasn't one that would normally come with a home PC, for a large enterprise I think.
theponcho is offline  
Old 06-17-2006, 07:54 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

Let me be sure I understand. The XP CD you are trying to use you have used on your computer and others and had it work, but it wont work on this one? What CD-KEY did you use to install it on yours? I would use that one again on your friends PC rather than what is on the side of the box. He still owns a license for PRO so what the ****..
Win2kpatcher is offline  
Old 06-17-2006, 08:28 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default

No no... that was XP home with completely different discs wasn't refering to this.

But I now have another issue.
We do not have the original disc and not sure where it is.

What can be done to get this resolved (how do I know what I am looking for when getting another disc.) or another alternative?
theponcho is offline  
Old 06-17-2006, 08:33 AM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

There are other alternatives, but they are looked down upon by this community.. if you want to hear what I have to say about that PM me we will get you all taken care of
__________________

Win2kpatcher is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.