XP on old HD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-22-2007, 05:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 10
Default XP on old HD

i bought a new laptop and unfortunatly it runs with vista, my old comp has XPP can i pull the XP files from old HD and copy them to the new laptop and run XP there?
__________________

ghrem is offline  
Old 04-22-2007, 06:50 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: XP on old HD

Hello,

I'm a little confused so I'll answer the way I perceive the question.

File formats aren't dependant on the operating system, so you can transfer files from your Windows XP PC to your Windows Vista laptop and still be able to access them in Vista.
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 04-22-2007, 09:17 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 10
Default Re: XP on old HD

if i copy the XP operating system files off the old HDD will the new laptop run XP? i know default is Vista, but i would like to run XP instead. (uses less resources and hopefully wont bog down so much)
ghrem is offline  
Old 04-23-2007, 10:40 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re: XP on old HD

Alright now I understand.

The answer is no. If you want Windows XP on your Windows Vista laptop, you will need to format your laptop's hard drive, and install Windows XP using a setup disc.

What laptop do you have / what are the specifications?
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 04-23-2007, 10:44 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
cichlidkeeper91's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 210
Default Re: XP on old HD

Wait, so why would you not want to have vista?
cichlidkeeper91 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.