XP Media Cenetr won't boot: corrupted registry - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-28-2006, 03:27 PM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Default

ok I got the setup disks all done with, but at the command prompt, it says access denied when I try to type anything in
__________________

sire011886 is offline  
Old 07-28-2006, 03:40 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Default

I got the setup disks all loaded up, but at the command prompt I either get "access denied" or unrecognized command

are there suppossed to be spaces in the command lines?

I'm at this step:
5. At the Recovery Console command prompt, type the following lines, pressing ENTER after you type each line:
md tmp
copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak
copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak
copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak
copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak
copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak

delete c:\windows\system32\config\system
delete c:\windows\system32\config\software
delete c:\windows\system32\config\sam
delete c:\windows\system32\config\security
delete c:\windows\system32\config\default

copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default

whats mdtmp?
is "copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak" one whole line?
how do I copy and paste this text?

Thanks lots
__________________

sire011886 is offline  
Old 08-04-2006, 09:54 PM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Default

I have now an XP Pro disk, but will this delete my MC software, or will it just fix what's broken?

MC software meaning the interface Media Center comes with including the TV tuner.

Thanks
sire011886 is offline  
Old 08-04-2006, 11:14 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Default

I realize now after going to the Sony support website that this attempt will erase MC.

I can buy a replacement disk for $18, so I'll just do that.

Is it possible to install XP Pro as a seperate OS so that I can use that until I get my replacement MC disk?
sire011886 is offline  
Old 08-04-2006, 11:22 PM   #15 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

I told you how to fix your problem. I gave another guy the same advice (he had a similar problem) around the same time and he's been up and running
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-05-2006, 12:06 AM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Default

Okay, good. Could you link me to this thread so I can see how he did it?

I hate to sound ignorant, but how do you get the software from http://www.winternals.com/Products/AdministratorsPak/Default.aspx?

The other site doesn't seem to have what I need in that it doesn't say I can boot that software from the Recovery Console.
sire011886 is offline  
Old 08-05-2006, 12:16 AM   #17 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=116170
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 08-05-2006, 12:23 AM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Default

How did brrymnvette get his disk so quickly? It seems the disks are sent from the UK.

It also seems this software will do the trick, which is good because the Bart option sounded too complicated...
sire011886 is offline  
Old 08-07-2006, 09:08 PM   #19 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Default

they don't deliver that commander disk to the US, so

I found bootdisk.com and paid the $4 for the software

I'm trying to use the ntfs boot .iso, but getting no where

The disk should have a check disk utility, but the computer cant id it...
sire011886 is offline  
Old 08-07-2006, 09:11 PM   #20 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by sire011886
they don't deliver that commander disk to the US, so

I found bootdisk.com and paid the $4 for the software

I'm trying to use the ntfs boot .iso, but getting no where

The disk should have a check disk utility, but the computer cant id it...
you obviosly didn't check your pm the other day
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.