Xp installation problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-16-2005, 07:51 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Default Xp installation problems

HI everyone.
Im instaling a fresh copy of XP onto a machine. THe problem im getting though is after the initial setup process (upto when it says it will reboot in 15 seconds) It reboots itself but goes back into the first stage of setup automatically and does the whole thing again. Ive tried disabling the CD from the startup menu, ive tried taking the CD out when it goes to reboot but nothing is happening and its just going round in circles
Thanks
Lee
__________________

Leeman10 is offline  
Old 09-16-2005, 04:30 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

when it reboots and says "Press any button to boot from CD" are you hitting a key?

Don't, just let it go an it will automatically continue with the install. Hitting a key wil cause it to.........well do exactly what you just said.
__________________

__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 09-16-2005, 04:32 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Default

nah, im not pressing a key. If i take the CD out, it goes through set up and says "press HOME key to boot from the hard drive" you do this and it gives me a disk error
Leeman10 is offline  
Old 09-16-2005, 04:35 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

Is it a dual boot system? Is there already an active partition on the drive?
__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 09-16-2005, 04:36 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Default

the drive has been used before and there may be a partition. Im trying to get another drive working on it now and its doing the same thing with that. I did think it was the HD but im not so sure now
Leeman10 is offline  
Old 09-16-2005, 04:52 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

You can tell from the XP installation disk if theres another partition on it. If there is delete it and then repartition it to your liking.

Is it an original copy of XP or one somebody burned and gave you?
__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 09-16-2005, 04:55 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Default

yea i deleted all the partitions on it on setup, i forgot about that. Its a legal copy, its the one i used on it before, shouldnt be any problems
Leeman10 is offline  
Old 09-17-2005, 01:36 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 656
Default

Did you do a full format, or a quick format? I learned the hard way the kind of troubles you get when you use quick format.
__________________

dnoch is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.