XP Home wont boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-08-2005, 02:38 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 155
Default XP Home wont boot

I installed windows xp on one computer. i took that hard drive out that has windows xp on it and stuck it in another computer. it booted just fine in the first computer but not the other computer.
__________________

wannabe_hacker is offline  
Old 01-08-2005, 02:41 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

You will have to format and re-install XP on the new computer.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-10-2005, 01:14 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 155
Default

okay, i just did that and when i boot the comp. it says "Missing Operating System" Any ideas? you think maybe it is in BIOS or something.
wannabe_hacker is offline  
Old 01-10-2005, 01:23 PM   #4 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Make sure the BIOS is booting from the right drive. Set a different drive as first boot.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-10-2005, 01:25 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

BIOS doesn't handle OS's.

If you installed XP and it's not coming up, you either didn't do the reformat correctly, have the boot squence wrong, or the installation got corrupted somehow. Try it again.

And...um...hopefully you aren't trying to install XP on the machine you have listed in your sig. (twitches)
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-10-2005, 01:28 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 155
Default

I tried switching the boot priorities, that didn't work. if i reformat and reinstall, it would be the 4th time.

and no lol, im not installing on that computer.
wannabe_hacker is offline  
Old 01-10-2005, 01:30 PM   #7 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Should work on that machine. Will be damn slow, especially with that graphics card.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-10-2005, 01:32 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

NAC, TheMajor...

XP sucks up 192-256mb of RAM just to run stable. His processor isn't even in the recommended specs, if I remember right.

That poor machine will throw up and die...poor lil' bugger...
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 01-10-2005, 01:34 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 155
Default

i dont know how it worked, but i installed win xp on that comp. when it had only a 2 gig HDD. It still is running. It is very slow but it is the only computer so far that hasn't given me any problems.
wannabe_hacker is offline  
Old 01-10-2005, 01:36 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

You're a PC saddist, dude...That lil' comp needs Win98SE!
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.