XP Home OEM istallation problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-22-2008, 12:14 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 34
Default XP Home OEM istallation problem

hey guys. I'm in the process of installing the XP Home OEM on my first build. Everything was going smooth. The setup formatted my hdd and copy files to the installation folder. This is where I got stuck. After it finishes copying the files, it says it needs to reboot and that setup will continue with the next step when it reboots. But when it boots up, it copies the files over again and reboots. I don't understand why it won't go on to the next step. It just continually does the same step.
__________________

cinaibur is offline  
Old 01-22-2008, 12:44 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: XP Home OEM istallation problem

You need to take the CD out after it reboots.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 01-22-2008, 06:02 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2007
Location: Seattle, Washington
Posts: 131
Send a message via AIM to Durftard Send a message via MSN to Durftard
Default Re: XP Home OEM istallation problem

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
You need to take the CD out after it reboots.
just a small clarification but... (this was over AIM)

Cinaibur: ok... i looked up the install instructions online and it says when it says to reboot to remove the cd and reboot
Cinaibur: but when i remove the cd and reboot it wont boot from my hdd
__________________
MSI P6N Platinum SLI 650i
Cooler Master Stacker 830 SE
E2180 Core Duo @ 3.0Ghz (1.3vCore)+Stock HSF
2x 1GB G.skill @ 840Mhz 4-4-4-10-14
GeForce 8800 GTS 320 MB @ 655Mhz/1050Mhz
Samsung 19" SyncMaster 906BW
Corsair HX-520W
Durftard is offline  
Old 01-22-2008, 07:33 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: XP Home OEM istallation problem

No the CD needs to be left in for the next step. It should look like this:



This is the 2nd stage of the XP Setup. It is after it copies the files but before it can boot on its own. I must setup the network, profiles and such.

If it reboots before this stage then there is something wrong. Maybe it isnt copying the files over or the BIOS needs to be setup to allow for the HDD to boot before the CD DROM. Also could just be you need to make sure you ahve the Hard Drive in the boot process.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-22-2008, 08:54 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,585
Default Re: XP Home OEM istallation problem

when it reboots, does it say "press key to setup from cd" or something to that effect? If so, don't and let it restart by itself,

then it will reboot into part 2 as mak illustrates
atomic tofu is offline  
Old 01-22-2008, 10:30 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 34
Default Re: XP Home OEM istallation problem

it gets to the part where it says "press any key to reboot" and I let it reboot on its own, but when it boots, its starts back at part 1 again.
cinaibur is offline  
Old 01-22-2008, 12:17 PM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: XP Home OEM istallation problem

Read my post again. I gave some options in there for this already.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 01-22-2008, 12:29 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 34
Default Re: XP Home OEM istallation problem

i'll try your suggestions when im out of class
__________________

cinaibur is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Try Microsoft Windows Home Server for 120 Days Osiris Microsoft Windows and Software 0 11-04-2007 07:13 PM
Bonds slugs No. 756 to pass Aaron as home run king Osiris Off Topic Discussion 20 08-14-2007 03:56 PM
Media Library (I Presume) Problem. Nadegas Microsoft Windows and Software 4 06-08-2007 08:27 AM
Chronic Rebooting Problem AND_YOU_ARE Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-24-2007 06:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.