xp home o/s - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-09-2007, 03:57 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 97
Default xp home o/s

Hello Folks


I am having one H... of a time trying to get Windows XP Home sp2 installed on my computer , it a new retail version. A OEM version will install without a hitch. After
it gets to the part where setup copies files to windows install folders then restarts it hangs (freezes) on the windows logo screen. Any help will be greatly appreciated.
Thanks
harley
__________________

__________________
Aspire X-Superalien 500W
Asus P4c800E Deluxe
Intel P-4 800 3.0G 1mb cache
Crucial 4x 512MB DDR400
2x WD 80GB Sata 150 7200rpm 8M
Ati Radeon 9800XT 256MB
Audigy 2ZS
Windows XP , home sp2
harley88 is offline  
Old 09-09-2007, 06:23 AM   #2 (permalink)
Graphic Designer
 
mssssee2's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 506
Send a message via MSN to mssssee2 Send a message via Yahoo to mssssee2
Default Re: xp home o/s

Try another Installation disc.
__________________

__________________
Mike from Greece, 16

mssssee2 is offline  
Old 09-09-2007, 07:12 AM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: xp home o/s

Clean the disk and check it for scratches.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 09-09-2007, 11:41 AM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: xp home o/s

or switch the cd-rom drive
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-09-2007, 04:40 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default Re: xp home o/s

maybe try another hard drive to
__________________
snypercore is offline  
Old 09-09-2007, 06:11 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: xp home o/s

Something kinda similar to this happened while I was fixing somebody's PC for them. I tried different discs, different cd-rom drive, and a different HDD. It turned out it was one of the sticks of RAM. This could be one thing that you could try.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 09-09-2007, 06:27 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default Re: xp home o/s

I would have said that next. it usually bad disc, bad rom drive, bad hdd or bad ram.
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 09-09-2007, 10:47 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Jorsoft's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oakdale, MN
Posts: 4,581
Default Re: xp home o/s

Every time this has happened to me it's been either bad ram or incompatible ram, mostly the latter. Might want to double check that.
__________________
Jorsoft is offline  
Old 09-09-2007, 11:05 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2004
Location: /usr/root/mn/us
Posts: 1,118
Default Re: xp home o/s

If the OEM installs but not the retail, I'd say we've got a bad disc
__________________

__________________

Its a frigging Laptop, not a Labtop!!!!
bla!! is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bonds slugs No. 756 to pass Aaron as home run king Osiris Off Topic Discussion 20 08-14-2007 03:56 PM
Windows Home Server CTP Released Osiris Microsoft Windows and Software 0 04-19-2007 08:08 AM
Windows Home Server SDK Available Osiris Microsoft Windows and Software 0 04-05-2007 11:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.