xp format - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2004, 05:30 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 374
Send a message via AIM to Soloman02
Default xp format

hi, i want to format my drive since it has been almost a year since i installed winxp, and i have a lot of spyware that i cannot get rid of ( i use adaware and spybot, and have used norton av) i backed up everything and am ready to go. but, i have no floppy( never bothered to reinstall it after i switched cases) is there any way to format a drive with xp without a floppy drive? I can't seem to find my floppy cable, and don't want to buy one since it would be pointless to do so.
__________________

__________________
Desktop specs:
AMD Athlon XP 2500+@ 200x11 - EPoX 8rda3I - Thermaltake 420watt silent PSU - 2x512MB PNY PC3200(DualChannel) - TT HSF - PNY 5900SE, 128MB DDR, 256-bit - - Toshiba SD-R5002: DVD-RW - NEC DVD-RW - 2 Antec 80mm fans - 1 Delta 92mm fan - 1 Antec 120mm fan- 1 TT 120mm fan - Windows XP Pro - WD special edition 80GB 7200 RPM- Seagate 80GB 7200 RPM 8MB cache - Onboard Sound - Onboard Ethernet

Notebook specs:
ACER Travel Mmate 4000LCi - Intel Pentium M 710 - 15\" XGA TFT - 512MB DDR333 - 40 GB HD - DVD-rom/CD-RW Drive - WLAN 802.11b/g - Winxp Home - Intel Extreme Graphics - Average Battery Life: 4-5 hours - 6.4 lbs
Soloman02 is offline  
Old 07-09-2004, 05:53 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
ATIRAGEPRO's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,400
Send a message via AIM to ATIRAGEPRO Send a message via Yahoo to ATIRAGEPRO
Cool "Warriors of XP..."

I'm not shure i folow.. But for what it's worth, right clicking on the CD icon and choosing 'Explore',should give you acces to the inside of your CD. There should be a setup APP in there...

PS: PLEASE KEEP POSTING...
__________________

__________________


Quote:
Originally posted by bonehelm
WTF ROFLMAO !!!! WTF OMFG LOL !!!! PARDON THE ****KING CAPS IM SO ROFL NOW !!!

I just found out I\'ve been using direct X 8.1 since its out.
He who knows when enough is enough will always have enough... - Lao Tzu
ATIRAGEPRO is offline  
Old 07-09-2004, 06:21 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 374
Send a message via AIM to Soloman02
Default

well i found a floppy cable, not sure if it works, but i will let you guys know.
__________________
Desktop specs:
AMD Athlon XP 2500+@ 200x11 - EPoX 8rda3I - Thermaltake 420watt silent PSU - 2x512MB PNY PC3200(DualChannel) - TT HSF - PNY 5900SE, 128MB DDR, 256-bit - - Toshiba SD-R5002: DVD-RW - NEC DVD-RW - 2 Antec 80mm fans - 1 Delta 92mm fan - 1 Antec 120mm fan- 1 TT 120mm fan - Windows XP Pro - WD special edition 80GB 7200 RPM- Seagate 80GB 7200 RPM 8MB cache - Onboard Sound - Onboard Ethernet

Notebook specs:
ACER Travel Mmate 4000LCi - Intel Pentium M 710 - 15\" XGA TFT - 512MB DDR333 - 40 GB HD - DVD-rom/CD-RW Drive - WLAN 802.11b/g - Winxp Home - Intel Extreme Graphics - Average Battery Life: 4-5 hours - 6.4 lbs
Soloman02 is offline  
Old 07-09-2004, 11:00 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 374
Send a message via AIM to Soloman02
Default

well, i used the cable, put a boot disk in, and used fdisk to delete everything. then i put the cd in and made a new partition reformated. then installed a fresh copy of winxp
__________________
Desktop specs:
AMD Athlon XP 2500+@ 200x11 - EPoX 8rda3I - Thermaltake 420watt silent PSU - 2x512MB PNY PC3200(DualChannel) - TT HSF - PNY 5900SE, 128MB DDR, 256-bit - - Toshiba SD-R5002: DVD-RW - NEC DVD-RW - 2 Antec 80mm fans - 1 Delta 92mm fan - 1 Antec 120mm fan- 1 TT 120mm fan - Windows XP Pro - WD special edition 80GB 7200 RPM- Seagate 80GB 7200 RPM 8MB cache - Onboard Sound - Onboard Ethernet

Notebook specs:
ACER Travel Mmate 4000LCi - Intel Pentium M 710 - 15\" XGA TFT - 512MB DDR333 - 40 GB HD - DVD-rom/CD-RW Drive - WLAN 802.11b/g - Winxp Home - Intel Extreme Graphics - Average Battery Life: 4-5 hours - 6.4 lbs
Soloman02 is offline  
Old 07-09-2004, 11:15 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 72
Default

how can I make a boot disk for xp?
..>Lost<.. is offline  
Old 07-10-2004, 02:48 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

XP CD is bootable. You don't need a boot disk if you set your boot-up priority to boot from your CD before your HDD in BIOS.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 07-10-2004, 02:50 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

There are so many posts about this subject, its hard to believe so many people don't know the XP CD is bootable!
beedubaya is offline  
Old 07-10-2004, 03:04 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 27
Send a message via AIM to Oddsk8er
Default

For some reason my XP cd isn't bootable.....
Oddsk8er is offline  
Old 07-10-2004, 03:24 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 506
Default

Most likely, it's your BIOS setup and not the CD. Make sure that the boot order puts CD before HDD.
__________________
My gaming machine:

P4 2.8 GHz
2 X 512 MHz PC3200 in dual DDR mode
Intel D865PERL MOBO
integrated 6.1 MAX audio
Logitech duo MX mouse and KB
ATI RADEON 9800 PRO
zerozero is offline  
Old 07-10-2004, 09:59 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

Go into BIOS and change to boot up sequence to check your CD-ROM first. Also you must enable other boot devices.

To create an MS-DOS boot floppy just right-click your floppy drive icon and select format. Then select Create MS-DOS boot disk.
__________________

__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.