XP file properties prob - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2004, 01:39 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 14
Default XP file properties prob


I'm currently having a problem with file properties in Windows XP. When I view a folder in explorer in details mode, some file properties are not available. e.g. Artist, Title, Album etc. I can add the fields to the view but they all appear empty. I know that there is information there though, as I can view the files and full properties on another machine.

Also when I right click on the file and bring up the properties the summary tab is not there for me to be able to edit anything. I have done alot of searching but to no avail.

Any help appreciated !!


zoidberg is offline  
Old 07-07-2004, 04:17 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
office politics's Avatar
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics

do you have the same user rights on both machines?

office politics is offline  
Old 07-07-2004, 05:52 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 14

Yeah, I'm admin on both machines although the accounts do have different names.
zoidberg is offline  
Old 07-07-2004, 06:13 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 807

What types of files are these?? By the sounds of your posting, it sounds like MP3 or cda files right? Artist/Title/Album are not part of the standard Windows file properties. However, the summary field that you speak of IS. MS has enabled that summary field for most types of files *.exe; *.doc; *.xls/ etc..... there are a few exceptions however and I cannot recall which ones they are.
Lone Wolf is offline  
Old 07-08-2004, 04:39 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 14

The two problems are certainly related but it only seems to affect mp3 files as I can access the summary details on every file except those. May be a Windows Media player setting ?

Just spent another jr trying to fix. Driving me nuts !!! Aaaaargh !
zoidberg is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.