XP Error driving me nutz! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-30-2006, 08:58 AM   #11 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

For a repair install yes. For a reinstall only if you have your own Serial # that you are using.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-30-2006, 09:07 AM   #12 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default Re: XP Error driving me nutz!

Quote:
Originally posted by Bosox3
I ended up getting this error:
missing or corrupt windows\system32\config\system

it says to insert the original boot disc and repair....
My l337 techie translation guide says this means: "Insert the original boot disk and repair the installation." Further research may be needed, though.

Quote:
Originally posted by Bosox3
but I bought this computer with xp pro already installed on it..so I dont have this boot disc.
That's BS. If you didn't get a CD and license, whoever sold it to you ripped you off and sold you an illegal copy of Windows.

If this is a PC from a major manufacturer (like Dell, Compaq, Gateway, etc), you either threw out your disk with the box, or there is a recovery partition on the machine.

Either way, you should know that software like Windows has a license. If you got a PC and didn't get a license and/or CD for Windows, you should have immediately been on the horn to the dealer about it. Now you're stuck without a CD, and Microsoft isn't going to help you easily.

Quote:
Originally posted by Bosox3
is there another way?
Sure. Format C:

Or go buy Windows.
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 03-30-2006, 09:30 AM   #13 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

haha..ouch! its not sounding too good for me.
I have windows xp pro on my system...but If I can get my hands on a xp home cd...would that work for the repair?

Im asking around as we speak to the guys I work with..hopefully somebody has a disc.

thanks for all your help
Bosox3 is offline  
Old 03-30-2006, 10:00 AM   #14 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

A XP Home disc will not work with a XP Pro install. So unless you can get your hands on a XP Pro disc i hope you still have documentation of the PC sale. That way you can call the people you got it from and get a XP Disc,
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-30-2006, 10:22 AM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

I called the shop where I got it from..and they told me they dont think they have any of those discs still around...and that If I need anything fixed to bring it in.

Would I be able to just download a bootable disc to help load it....from somewhere like bootdisk.com?

or something like this?

http://cgi.ebay.com/FIX-REPAIR-EMERG...QcmdZViewItem/
Bosox3 is offline  
Old 03-30-2006, 10:30 AM   #16 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

did you check your pm?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-30-2006, 10:33 AM   #17 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

got it..thanks
Bosox3 is offline  
Old 03-31-2006, 10:37 PM   #18 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

ok..I tried using another copy of xp pro..some guy gave me a copy of it from work...
I restarted my computer and still nothing..
it still says to put in my xp setup disk....so do I need to find a bootable disk? Im lost on what to do here.
Bosox3 is offline  
Old 04-01-2006, 09:57 AM   #19 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Check your BIOS Settings and make sure that they are set to boot from CD before your Hard Drive. That way it can recognize the XP CD and boot from that.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 04-01-2006, 10:20 AM   #20 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

I checked and it is set to boot from the cd 1st..it just wont boot.
I dont think the cd he gave me is bootable..Would I be able to use the xp pro boot disks to atleast get to my windows screen?
I think there is something like 6 of them..
__________________

Bosox3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.