XP Error driving me nutz! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-30-2006, 12:33 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default XP Error driving me nutz!

I ended up getting this error:
missing or corrupt windows\system32\config\system

it says to insert the original boot disc and repair....but I bought this computer with xp pro already installed on it..so I dont have this boot disc.

is there another way?

thanks
__________________

Bosox3 is offline  
Old 03-30-2006, 12:37 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 169
Send a message via Yahoo to Yolkz
Default

I believe I get that error every time I try to defrag.
__________________

__________________
<img src=\"http://img406.imageshack.us/img406/6069/starfoxsigwithborderyi0.png\">
Yolkz is offline  
Old 03-30-2006, 12:44 AM   #3 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

do you have free aol?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-30-2006, 03:25 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

Quote:
Originally posted by EricB
do you have free aol?
I do have aol..
Bosox3 is offline  
Old 03-30-2006, 03:56 AM   #5 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Sounds like another instance that AOL fubared a system.

Also just cause you bought the system with XP already installed doesnt mean jack. I bought my system with XP installed and i still got a Disc with XP on it. If you didnt contact the manufacturer and request a disc. It might cost you a couple fo $$ but you still can get one.

Other than that go into Safe Mode and try to delete AOL. If the system is booting.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-30-2006, 06:33 AM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

I have fixed a lot of computers lately because of aol with this error message.

the root seems to be people get free aol and then when it expire, they try to use another name to get more free months and then aol seems purposely strip xp files

you have to run an xp repair

warez monster, save me some typing willl you?
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 03-30-2006, 07:04 AM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Insert the XP CD. Hit the button when it says hit any key to boot....

Let the setup files load. From there it will ask if you want to install XP or use Recovery Console. Use teh Install Method.

It will then proceed to ask you if you want to agree with the EULA. Hit F8.

After that it will detect XP on your system already. There it will ask if you want to do a Repair or a fresh install. Hit R to start a repair on your XP.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-30-2006, 08:39 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

the system only boots up and then goes to a black screen that says the error and how I need to insert the disc..to repair it.

I think this prob started when i was running a windows update..and while it was installing...the machine restarted before it was finished.

Is there anyway to repair this problem without having the actual disc?
Bosox3 is offline  
Old 03-30-2006, 08:54 AM   #9 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

No. You need the XP Disc in order to do a repair or even re-install.

Make sure you have no CD's in the drive when you boot. From there go to your BIOS and make sure you have it set to boot from CD than HDD. Maybe there is a CD in the drive that is causing a issue.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 03-30-2006, 08:56 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 42
Default

since I dont have the cd...will any xp pro cd work?
I can always try to borrow one from somebody here at work.
__________________

Bosox3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.