XP Boot Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-26-2007, 12:47 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 14
Default XP Boot Problem

I'm trying to reinstall Windows.

When I have the XP cd in the drive and it tells me to hit any key, the keyboard dosn't respond. It's weird because I can hit delete to enter setup at the very beginning of the boot sequence, but not a few seconds later when it asks me to hit any key to go ahead and install windows.

CD is the first boot priority, that's not the problem.

I thought it might have been a USB problem, so I tried a PS/2 adapter, and that didn't work.

I'm at a loss. Help?
__________________

Solar.Plexus is offline  
Old 02-26-2007, 01:21 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 189
Send a message via ICQ to RoyalW Send a message via AIM to RoyalW Send a message via Yahoo to RoyalW
Default

Has it just reboot after copying the i386 files over to the local drive? If so take the CD out and continue the install.
__________________

__________________
Windows XP Pro 2002 (SP2)

Intel Northwood 2.4GHz
Compaq Evo D510 SFF
768MB DDR PC2100
NVIDIA TNT2 32MB
Intel 82801 (AC\'97)
C: 40GB (FAT32)
RoyalW is offline  
Old 02-26-2007, 02:33 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 14
Default

Quote:
Originally posted by RoyalW
Has it just reboot after copying the i386 files over to the local drive? If so take the CD out and continue the install.
No I don't even get to that point. You know how when you put a windows install cd in the drive and boot it up, it says to hit any key to continue? When that comes up, my keyboard won't work, so I can't initiate any installation files.
Solar.Plexus is offline  
Old 02-26-2007, 03:04 AM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Sounds like a driver compatability issue. Have you tried to upgrade your BIOS or anything lately? It could be that your BIOS isnt fully up to date to allow for recognition of your USB keyboard before Windows loads.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 02-27-2007, 05:02 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 34
Default

Ive had the same problem before it was my wireless keyboard tryed a diffrent keyboard (wired) worked first time
atopork is offline  
Old 02-28-2007, 01:14 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 6
Default

Hi........


Please check your bios table keybord options. Please enable always on mode...

Thank you
jollychn is offline  
Old 02-28-2007, 12:12 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 14
Default

Quote:
Originally posted by Makaveli213
Sounds like a driver compatability issue. Have you tried to upgrade your BIOS or anything lately? It could be that your BIOS isnt fully up to date to allow for recognition of your USB keyboard before Windows loads.
Turns out it was an outdated BIOS. I flashed it, and was able to install Vista. Thx guys
__________________

Solar.Plexus is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.