xp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-07-2006, 03:58 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 278
Default xp

how do i fix these errors aaaaaaaaaaaaaaaaa



winlogon.exe unable to locate component


shlwap.dll error


i cannot get to my desk top to run any thing
__________________

STEELERGLENN is offline  
Old 07-07-2006, 04:37 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

have you tried replacing it ?

http://www.dll-files.com/dllindex/dl....shtml?shlwapi

perhaps a repair install otherwise. I take it you can't load safe mode?
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 07-07-2006, 05:12 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 278
Default

no it wont even go into safe mode? what the heck
__________________
w
In certain extreme situations, the law is inadequate. In order to shame its inadequacy, it is necessary to act outside the law. To pursue... natural justice. This is not vengeance. Revenge is not a valid motive, it\'s an emotional response. No. Not vengeance. Punishment.
STEELERGLENN is offline  
Old 07-07-2006, 06:03 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

The winlogon.exe is a critical file. That is what is used to logon to the system. That is why it wont allow you into safe mode. You dont have the choice of which account to choose to logon to.

Maybe you can try to use the Recovery Console from the XP CD to replace the files that are missing.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-08-2006, 04:02 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 278
Default HELP

i tried to stall windows 2000 over all of this now it's a mess how do i wipe all the clean and start from scratch?
STEELERGLENN is offline  
Old 07-08-2006, 04:44 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

format yuour HDD and do a clean instlal of which ever OS you want to use
__________________
snypercore is offline  
Old 07-08-2006, 04:46 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 278
Default

how do i do that this will be my first time ?i meant formating my hdd
__________________
w
In certain extreme situations, the law is inadequate. In order to shame its inadequacy, it is necessary to act outside the law. To pursue... natural justice. This is not vengeance. Revenge is not a valid motive, it\'s an emotional response. No. Not vengeance. Punishment.
STEELERGLENN is offline  
Old 07-08-2006, 06:26 PM   #8 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default

Use the 2000 CD. There is a option to format right within the setup procedures.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 07-08-2006, 06:32 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 278
Default

im sorry can you explain more
__________________
w
In certain extreme situations, the law is inadequate. In order to shame its inadequacy, it is necessary to act outside the law. To pursue... natural justice. This is not vengeance. Revenge is not a valid motive, it\'s an emotional response. No. Not vengeance. Punishment.
STEELERGLENN is offline  
Old 07-08-2006, 06:39 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
snypercore's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 738
Default

basically you insert you windows 2000 cd. restart your computer and hopefully you bios is set to boot from CD. by now a windows installation menu would have come up follow instructions untill it asks where to install windows 200 it will then show you your HDD and its partitions. format your old partitions untill you have none and create a new one. select this as the destination for windows 2000 and carry on with the installation instructions
__________________

__________________
snypercore is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.