Wrong icons... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-13-2005, 06:13 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 512
Default Wrong icons...

hey hey all, i've got a problem. For some reason my .HTML files are displaying as this icon:

http://img42.exs.cx/img42/7105/badhtml4kp.jpg

This is very confusing and annoys me greatly seeing as i spend a large portion of my time creating websites, does anyone know how this could be fixed?

I just can't seem to get it back to the old E symbol
__________________

Diabetic is offline  
Old 03-13-2005, 06:40 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 432
Default

It's not going to cause you any problems but if it annoys you than I can think of a couple of things that may work.

1) Try making sure that .html files are associated with IE. Right click on the file and choose "open with"> "choose program" > "choose IE" > check the box that says "always use the selected program to open this type of file".

If that doesn't work, try this.

2) Open up a folder that contains some .html files. From the menu choose > tools > folder options > file types > scroll down to .htm & .html > select .htm > hit the advanced tab > change icon, you should be given a choice of icons including IE > hit ok, then ok again, hit apply and do the same for .html.

I hope this helps ya.
__________________

tribalsun is offline  
Old 03-13-2005, 06:43 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 512
Default

nope, tried both things but with no luck
__________________
AMD 64 X2 4200+ @ 2.2ghz
2048mb Corsair PC3200 RAM (2x1gb)
WinFast NF4SK8AA Motherboard
660GB HDD Capacity (3xHDD)
600w Enermax PSU
eVga 8800 GTS 320mb
Diabetic is offline  
Old 03-13-2005, 06:47 AM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 432
Default

With the second option, were you given an IE icon to choose from?
tribalsun is offline  
Old 03-13-2005, 08:21 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 512
Default

yes. I select the IE icon, click ok, then apply but it remains the same

'unknown file' icon

any other suggestions?
__________________
AMD 64 X2 4200+ @ 2.2ghz
2048mb Corsair PC3200 RAM (2x1gb)
WinFast NF4SK8AA Motherboard
660GB HDD Capacity (3xHDD)
600w Enermax PSU
eVga 8800 GTS 320mb
Diabetic is offline  
Old 03-13-2005, 08:39 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,343
Send a message via AIM to southernlady Send a message via Yahoo to southernlady
Default

Try replacing it..

Right click on your desktop and you will see the option, new> shortcut> go there and click on it. It will give you a dialog box to follow.

"Type the location of the shortcut" (and a browse button to follow), then go to My Computer> C Drive> Program Files>Internet Explorer>and then you SHOULD see the IE symbol in there and if you click on it, it will say in the dialog box: "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" and that will give you what you want.

IF you do NOT have the IE symbol in there, you have big issues and need to repair IE. To do that, go here: http://support.microsoft.com/kb/318378 That's assuming you have XP. Liz
__________________
<font size=\"1\"><a href=\"http://www.prioritycomputers.net/\" target=\"_blank\">Priority Computers</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download506.html\" target=\"_blank\">AdAware SE</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2471.html\" target=\"_blank\">SpyBot-Search & Destroy</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2859.html\" target=\"_blank\">SpywareBlaster</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3045.html\" target=\"_blank\">SpywareGuard</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3155.html\" target=\"_blank\">HijackThis</a> | <font color=\"red\"> <a href=\"http://www.stealingisillegal.com/\" target=\"_blank\">Stealing is illegal</font></a> <form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\" method=\"get\"><br />
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search Tech-Forums!\"></form><font size=\"1\"><i>Powered by Emily!</i></font><br />
<br />
southernlady is offline  
Old 03-13-2005, 09:24 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 512
Default

My shortcut for IE has the correct symbol, its my .HTML documents that don't....
__________________
AMD 64 X2 4200+ @ 2.2ghz
2048mb Corsair PC3200 RAM (2x1gb)
WinFast NF4SK8AA Motherboard
660GB HDD Capacity (3xHDD)
600w Enermax PSU
eVga 8800 GTS 320mb
Diabetic is offline  
Old 03-13-2005, 09:29 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,343
Send a message via AIM to southernlady Send a message via Yahoo to southernlady
Default

Okay, can I assume you use XP? Cause I need to hunt for this and I know where to hunt if it is. Liz
__________________
<font size=\"1\"><a href=\"http://www.prioritycomputers.net/\" target=\"_blank\">Priority Computers</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download506.html\" target=\"_blank\">AdAware SE</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2471.html\" target=\"_blank\">SpyBot-Search & Destroy</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2859.html\" target=\"_blank\">SpywareBlaster</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3045.html\" target=\"_blank\">SpywareGuard</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3155.html\" target=\"_blank\">HijackThis</a> | <font color=\"red\"> <a href=\"http://www.stealingisillegal.com/\" target=\"_blank\">Stealing is illegal</font></a> <form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\" method=\"get\"><br />
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search Tech-Forums!\"></form><font size=\"1\"><i>Powered by Emily!</i></font><br />
<br />
southernlady is offline  
Old 03-13-2005, 09:34 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 512
Default

lol, nevermind, i found out what was causing the problem and corrected it.

Cheers all
__________________
AMD 64 X2 4200+ @ 2.2ghz
2048mb Corsair PC3200 RAM (2x1gb)
WinFast NF4SK8AA Motherboard
660GB HDD Capacity (3xHDD)
600w Enermax PSU
eVga 8800 GTS 320mb
Diabetic is offline  
Old 03-13-2005, 09:37 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,343
Send a message via AIM to southernlady Send a message via Yahoo to southernlady
Default

What was the problem? Liz
__________________

__________________
<font size=\"1\"><a href=\"http://www.prioritycomputers.net/\" target=\"_blank\">Priority Computers</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download506.html\" target=\"_blank\">AdAware SE</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2471.html\" target=\"_blank\">SpyBot-Search & Destroy</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download2859.html\" target=\"_blank\">SpywareBlaster</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3045.html\" target=\"_blank\">SpywareGuard</a> | <a href=\"http://www.majorgeeks.com/download3155.html\" target=\"_blank\">HijackThis</a> | <font color=\"red\"> <a href=\"http://www.stealingisillegal.com/\" target=\"_blank\">Stealing is illegal</font></a> <form action=\"http://www.theriddlehouse.com/random/tfsearch.php\" method=\"get\"><br />
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search Tech-Forums!\"></form><font size=\"1\"><i>Powered by Emily!</i></font><br />
<br />
southernlady is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.