would 2 gigs be enough? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2006, 03:07 PM   #21 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

i have my other hdd.. i just want a small one just for my os and system files.. but my other for playing so i can reformat that is i want...
__________________

__________________
2fast4u is offline  
Old 01-19-2006, 03:13 PM   #22 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

256MB of RAM is not bad if you are running XP Pro and nothing else, since most retail computers STILL ship with only 256MB of RAM. But for a PC that old I wouldn't install XP. If you only have a 13GB hard drive, you'll find yourself running out of space real quick. I would save up for a new system if I were you.
__________________

beedubaya is offline  
Old 01-19-2006, 09:11 PM   #23 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

On both my 256 RAM system and 512 RAM system the page file defaults at about 384MB after a fresh install. After installing XP uses about 1.5-1.7GB afaikr. So without page file it would be slightly more than a gig. You can move the page file to another HDD or partition to save space on the Windows partition. You can also install all programs on other partitions/HDD's. But 2GB is not enough. Some programs like DirectX, drivers, etc will be installed on the system partition by default. YOu will run out of space almost certainly.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-20-2006, 07:22 AM   #24 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

no...2 gig's just for the os nothing else.. cause i have another hdd that is in my computer that is 12 gigs... so i want teh 2 gig hdd for os and 12 gig for everything else.. so will 2 gigs be enough just for the os?
__________________
2fast4u is offline  
Old 01-20-2006, 07:24 AM   #25 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Yes, but you will stil run out of space installing drivers, temporary files, etc...
It is possible if you move the pagefile and temporary files and some other stuff over to another partition.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 01-20-2006, 01:30 PM   #26 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

why dont you save up some money, wait for a really good sale, and buy a 160 gb hard drive...

you can have ALOT of programs on that!
talldude123 is offline  
Old 01-20-2006, 01:32 PM   #27 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

ok wuts a good size partition for all system files?
__________________
2fast4u is offline  
Old 01-20-2006, 01:34 PM   #28 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

I installed windows xp pro (no service packs) on a 2.5Gb hard drive with about 1.5 gigs free...

YES it will work, you may not see great performance, but it will run...
Juice Daddy is offline  
Old 01-20-2006, 01:35 PM   #29 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

wuts a good confortable size partition for xp?!!!! i dont care about that other question
__________________
2fast4u is offline  
Old 01-23-2006, 08:29 AM   #30 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

5GB is good if you don't install much on the Windows partition.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.