WinXP/SATA problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2005, 09:33 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default WinXP/SATA problem

I've posted elsewhere in Tech Forums but I think my problem is in windows.
I built a new machine and loaded WinXP Pro onto my 200Gig WD IDE drive. It works great. But, I installed two SATA drives to Raid and WinXP doesn't see them. The Raid controller card sees them and the BIOS sees the Raid Array. I want to use the IDE drive as a backup and reap the reward of better performance by using the Raid Array as my main drives. I thought I'd easily be able to Ghost or clone what I've loaded on the IDE drive to the SATA array.

Any ideas on how to solve my puzzle?

Pastor John
__________________

jgrealish is offline  
Old 01-04-2005, 01:40 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 84
Default

What does windows say about the controller? What kind of controller is it? What RAID have you get them setup as and how did you set them up if not through windows? (Assuming you've done that o/wise I apologise).
__________________

__________________
...cos we\'re travelling...at the speed of thought...UltraMagnetics
muradtalukdar is offline  
Old 01-04-2005, 11:43 AM   #3 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Set up your raid and your drives in computer managment
EricB is offline  
Old 01-04-2005, 05:40 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Quote:
Originally posted by EricB
Set up your raid and your drives in computer managment
IF it is anything like havign a SCSI Card, you need to go here, that is correct.
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 01-04-2005, 08:47 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

Perhaps I should better define whats going on.
System info:
Athlon 64 2800
ASUS K8VSE Deluxe w/on board Promise and Via SATA Raid controller
1Gig DDR
1 200Gig WD IDE HD
2 200Gig Wd SATA HDs
Audigy 2 ZS
Emulator X
WinXP Pro

Windows is loded on the IDE drive and everything works fine--Except--Windows doesn't see the SATA drives. The controller sees them (when I boot I have the option of pressing Ctrl F and the Promise FastBuild utility comes up and shows that I have 400099MB in Stripe Raid mode). Windows Computer Manager only shows the IDE drive and the CD drive. I'd like to clone the IDE drive to the SATA array and use the IDE as a backup.

Pastor John
jgrealish is offline  
Old 01-04-2005, 09:53 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Did you go to start control panel, admin tool, computer managment aqnd then click disc managment?

even if you can't find them anywhere else, if they are blank, you should find them there ready for formatting and raid setup. I don't know the details of the different raid setups, but I know major and other people on this forum can help you out there.

then you should your regular OS from your ide drive to them and use the that ide as backup
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 01-04-2005, 10:41 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8
Default

Thanks for everyones response. My problem is solved. It was a conflict with my Raid controller.

Thanks again.
Pastor John
__________________

jgrealish is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.