windows xp wont shutdown/restart - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-10-2007, 06:58 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 337
Send a message via AIM to shdwsclan
Default windows xp wont shutdown/restart

Basically this is a common problem with some poorly written progs that dont terminate and instead interrupt a system kill.

Im sure its a process since safemode reboots and terminates correctly.

There are a lot of processes/services that startup and I dont want to look through all of them.

Is there anyway to log, or dump the final termination sequence so I can see which is the last process to cut out before the termination.

I dont get why windows does this, a kill -9 on unix system is final, there is no boggle....
__________________

shdwsclan is offline  
Old 01-10-2007, 10:26 PM   #2 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

one word
infected
__________________

__________________
LA1 is offline  
Old 01-11-2007, 01:18 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 337
Send a message via AIM to shdwsclan
Default

Actually its not infected.
Preventing processes/services from loading in normal didnt work.
Rolling back worked sometimes, but usually doesnt.
Safemode always works....

The OS -> Windows XP Pro provided by to me by MSDNAA.

The hardware
IBM Z61m
Intel T7200 @2.00 w 4mb cache
1.5g DDR2
X1400 Mobile
Sonix Integrated Camera
SoundMax HD Audo+HDA Modem
UPEK Biometric CoProcessor
AMTEL TPM Device
Atheros AR5211 ABG
Broadcom Bluetooth
Broadcom Nextreme Gigabit
Intel AHCI ICH7 CHIPSET SATA+USB2.0
TI Firewire 400
TI Flash Media (CF) Reader
TI PCIxx....Cardbus
SDA Card Reader
Panasonic Mat****a DVD-RAM
Synaptics Touchpad
UltraNav Trackpoint

If you want to check out the drivers yourself
The model is 9450-G6U

It came stock with windows xp home, but the trialware ****ed me off and the installation was funky since it didnt let me onto my own network.
I repartitioned the drive, to prep it for a multiboot with debian, but i cant get xp to terminate properly, and I wont activate windows before that.

First time - Full Automated Download+Install = Interrupt

Second time - Segragated Automated Download+Install = Interrupt

Third Time = Manual Install of all drivers = Interrupt
It started interrupting after installation of the sonix integrated camera

Fourth Time = Manual Segregated install of all drivers = Interrupt.
It started interrupting after the installation of the AMTEL device.

In the IBM documentation, the AMTEL device is described as an EPPROM that is written with system states, issues, and security.
Uninstalling the drivers doesnt work either...

There seems to be somesort of interrupt that stops the system after the hd has locked. I am unable to move the mouse, and the system becomes complete frozen and just hangs there and doesnt shut down.....
shdwsclan is offline  
Old 01-11-2007, 06:39 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 40
Default

Sounds like driver problem. Try updating
__________________
Fear leads to anger ... Anger leads to stress ... Stress leads to doobies ... and doobies lead to twinkies
Leady4 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.