Windows Xp Startup Hellppppp Mee - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-23-2006, 06:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 7
Default Windows Xp Startup Hellppppp Mee

Well, i used to have a lot of startup programs such as Itunes, AIM, Norton Antivirus, Powerstrip, motherboard moniter. etc, but one day, i dont have any idea what i did, but only Norton Starts, and it says "unable to start instant messenger service; please reinstall norton." No other program starts on "startup" but requires the clicking of the .exe, which i find annoying. The biggest problem is my ipod; because the ituneshelper thingy isn't started up WITH windows, it doesn't detect my ipod, and i can't update it (but i can charge it). UGGGh. What did I do? Its currently on Normal Startup in msconfig, and i reinstalled my itunes aplenty. Feels like its on "selective startup" without the programs being checked. I tried system restore but it doesnt allow me or something.

SYSTEM: Windows XP Pro
p42.8,160gbWD,1GBpc3500

How can i Fix iT?
__________________

supracuh is offline  
Old 05-23-2006, 06:38 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

did you go into msconfig>startup and mess around things?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 05-23-2006, 06:40 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Post a HijackThis log:

Download HiJackThis

Post Here
talldude123 is offline  
Old 05-23-2006, 10:44 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 7
Default HIJACK THIS LOG

http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=107500

no, i did not mess with it (msconfig) PRIOR to it being messed up

One thing: This happened to me before, and i did SOMETHING to fix it, but i forgot. It didnt not include reformatting, but i do remmeber reinstalling itunes, but not norton. Hmm... I tried system restore, but it said something about "unable to restore to previous point, so no changes were made" which exacerbated the situation. SIGH.

thanks
supracuh is offline  
Old 05-24-2006, 06:09 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 7
Default

yea so is it fixable?
supracuh is offline  
Old 05-24-2006, 06:18 PM   #6 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Yes it's fixable.
__________________
brady is offline  
Old 05-24-2006, 07:00 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 7
Default

Well how?
i think it has to do something with my "win.ini" file
:it does not have the [RUN] or [LOAD] when i checked with HijackTHis
doesnt it look kind of short, i looked around online, and people have like 400 lines, whereas mine is much shorter.

http://techist.com/showthread.php?s=&threadid=107598


WIN.INI FILE ============
; for 16-bit app support
[fonts]
[extensions]
[mci extensions]
[files]
[Mail]
MAPI=1
CMC=1
CMCDLLNAME=mapi.dll
CMCDLLNAME32=mapi32.dll
MAPIX=1
MAPIXVER=1.0.0.1
OLEMessaging=1
[MCI Extensions.BAK]
aif=MPEGVideo
aifc=MPEGVideo
aiff=MPEGVideo
asf=MPEGVideo2
asx=MPEGVideo2
au=MPEGVideo
m1v=MPEGVideo
m3u=MPEGVideo2
mp2=MPEGVideo
mp2v=MPEGVideo
mp3=MPEGVideo2
mpa=MPEGVideo
mpe=MPEGVideo
mpeg=MPEGVideo
mpg=MPEGVideo
mpv2=MPEGVideo
snd=MPEGVideo
wax=MPEGVideo2
wm=MPEGVideo2
wma=MPEGVideo2
wmp=MPEGVideo2
wmv=MPEGVideo2
wmx=MPEGVideo2
wvx=MPEGVideo2
wpl=MPEGVideo
[programs]
[MSUCE]
Advanced=0
CodePage=Unicode
Font=Arial
[Internal]
Install=1098890466
Install2=1140901388
Device2=zMq5zbu7z8vPucvNyr3Ku8nPvr4=
__________________

supracuh is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.