Windows XP Pro booted, with and error message (already)! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-03-2005, 10:32 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 24
Question Windows XP Pro booted, with and error message (already)!

Ok! I got my new system built, finally. Now I booted Windows from the XP Pro CD (Real, full copy that I bought from Amazon.co.uk) I got the required RAID Drivers from the Floppy disc DFI gave me with the mobo and all that goes though. But, after this I get the following message;

Setup could not read the CD you inserted, or the CD is not a valid Windiws CD.

Please insert one of the following product CDs into the CD-ROM drive: <large list of MS Products containing XP Pro>

-When the CD is in the drive press ENTER

-To quit Setup, press F3

I tried cleaning it, putting it into the other drive, restarting but none of this worked. Please help, SilverStream
__________________

SilverStream is offline  
Old 09-03-2005, 10:44 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

Hmm, try it in a different computer. If it work there, then perhpas your CD drive is defective. If the disc does seem to work, then try to canibalize another CD drive from soemthing (or just go out and buy one and return this one) and install, you can return it to wherever you ripped it out from. This is very strange, I have burned the XP installer for a friend who lost his disk (but not his key) and even that worked fine. The only other thing I might try is to take out said RAID flopy, and if Windows works, then hit F6 or soemthing when propted and install the drivers then.
__________________

__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 09-03-2005, 10:52 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 24
Default

I swapped the drive with the computer i am on now and the new computer and it still doesn't work but it works fine in this computer. The setup thing pops up and gives me the options of install XP, learn more, etc... i'll try the IDE ports and then the RAID drviers. Watch this space
SilverStream is offline  
Old 09-03-2005, 10:54 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

try to actually boot with the disc on your alternate machine. Just because autorun work doesn't mean the it will be happy on boot.
__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Old 09-03-2005, 11:00 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 24
Default

OK the IDE thing didn't work and nor did the RAID thing but i'll try and boot on this computer. BRB
SilverStream is offline  
Old 09-03-2005, 11:16 AM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 24
Default

This computer will boot from the CD but the new one still won't. Should I try installing an 'aquired' copy of Windows 2000 and then try XP?
__________________

SilverStream is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.