Windows Xp Pro boot loop - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-01-2005, 04:40 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 22
Question Windows Xp Pro boot loop

I start the computer. It asks me if I want safe mode or normal or safemode with networking, or last known good configuration. I have tried them all and before windows boots it loops back into that same menu. I have no idea what to do. Is this a bios thing or a memory thing?

Thanks
__________________

PowerGrip is offline  
Old 09-01-2005, 04:46 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

try booting it off another computer.
then post back.
__________________

Ste is offline  
Old 09-01-2005, 06:15 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 22
Default

Sorry that's not an option. This is happening in our Kamloops branch and I'm in Vancouver area. (Long way away) The employees there arn't computer savy and the main tech guy is on vacation. lol I'm stuck trying to figure it out. lol Oh well. Any other ideas?

Thanks,
PowerGrip is offline  
Old 09-01-2005, 06:54 PM   #4 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Hey PowerGrip can you paste the bootini command, to do so right click on My Computer and select properties. Click on Advanced tab and on the bottom you'll see startup and recovery. Click on the settings button. You will see the line that says "To edit the startup file manually, click edit" so just click edit and should open in notepad and paste them so I can see.
Law is offline  
Old 09-01-2005, 07:46 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 849
Send a message via Yahoo to ZeroX
Default

do you have a xp cd?

you could try the recovery console.

just pop it in and it will give you some options.
__________________
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=62\"><img border=\"0\" alt=\"Get Firefox!\" title=\"Get Firefox!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/Buttons/110x32/take.gif\"/></a>
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=181\"><img border=\"0\" alt=\"Get Thunderbird!\" title=\"Get Thunderbird!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/thunderbird/thunderbird_small.png\"/></a>
<a href=\"http://my.opera.com/USERNAME/affiliate/\" title=\"Download Opera\" ><img src=\"http://promote.opera.com/small/opera88x31.png\" width=\"88\" height=\"31\" alt=\"Download Opera\" /></a>
ZeroX is offline  
Old 09-01-2005, 07:50 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 849
Send a message via Yahoo to ZeroX
Default

if you can get to a command promt

http://support.microsoft.com/?kbid=304449
__________________
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=62\"><img border=\"0\" alt=\"Get Firefox!\" title=\"Get Firefox!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/Buttons/110x32/take.gif\"/></a>
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=181\"><img border=\"0\" alt=\"Get Thunderbird!\" title=\"Get Thunderbird!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/thunderbird/thunderbird_small.png\"/></a>
<a href=\"http://my.opera.com/USERNAME/affiliate/\" title=\"Download Opera\" ><img src=\"http://promote.opera.com/small/opera88x31.png\" width=\"88\" height=\"31\" alt=\"Download Opera\" /></a>
ZeroX is offline  
Old 09-01-2005, 07:55 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 849
Send a message via Yahoo to ZeroX
Default

Quote:
Originally posted by Law
Hey PowerGrip can you paste the bootini command, to do so right click on My Computer and select properties. Click on Advanced tab and on the bottom you'll see startup and recovery. Click on the settings button. You will see the line that says "To edit the startup file manually, click edit" so just click edit and should open in notepad and paste them so I can see.
i don't think he can do that since he can't even get in to windows?
__________________
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=62\"><img border=\"0\" alt=\"Get Firefox!\" title=\"Get Firefox!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/Buttons/110x32/take.gif\"/></a>
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=181\"><img border=\"0\" alt=\"Get Thunderbird!\" title=\"Get Thunderbird!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/thunderbird/thunderbird_small.png\"/></a>
<a href=\"http://my.opera.com/USERNAME/affiliate/\" title=\"Download Opera\" ><img src=\"http://promote.opera.com/small/opera88x31.png\" width=\"88\" height=\"31\" alt=\"Download Opera\" /></a>
ZeroX is offline  
Old 09-01-2005, 08:05 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Xp is corrupted. As said above, boot from the XP cd and then attempt a repair of windows when prompted after setup loads.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 09-01-2005, 08:58 PM   #9 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Sorry I misunderstood
Law is offline  
Old 09-01-2005, 11:37 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 849
Send a message via Yahoo to ZeroX
Default

well don't let it happen again!!!!

just kidding
__________________

__________________
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=62\"><img border=\"0\" alt=\"Get Firefox!\" title=\"Get Firefox!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/Buttons/110x32/take.gif\"/></a>
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=181\"><img border=\"0\" alt=\"Get Thunderbird!\" title=\"Get Thunderbird!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/thunderbird/thunderbird_small.png\"/></a>
<a href=\"http://my.opera.com/USERNAME/affiliate/\" title=\"Download Opera\" ><img src=\"http://promote.opera.com/small/opera88x31.png\" width=\"88\" height=\"31\" alt=\"Download Opera\" /></a>
ZeroX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.