windows xp installation problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-23-2006, 05:41 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 42
Default windows xp installation problems

Hi i was wondering if anyone could help me i have a problem installing windows xp on my system.

I was downloading torrents one evening and my computer rebooted to a blank screen, it goes through post then goes blank when trying to load off the hard drive.
I have tried accessing windows advanced boot menu but any option on there fails to boot into windows.

I have a windows xp cd which i have used to format my hard drive but when it comes to copying files to the hard drive it will come up with errors around 51% (normally on .swf files). It will say cannot copy and you mst reply.
So i thought i i would try another windows cd (i have 3) but still the same problem.
I have tried 2 different hard drives (full format), 2 different optical drives and 3 xp cd's still the same error.

My system specs are:

Intel Celeron 2.4Ghz 256k cache
1.5gb of ram
MSI motherboard
160gb sata hdd
80gb sata hdd

liteon dvd-rw
benq dvd rom

any help would be great
thanks
__________________

cdcmoon is offline  
Old 11-23-2006, 06:19 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

moved to "Windows Operating Systems and Software"

my guess is those Windows CD's are copies, with corrupt files (especially since you have 3).
in that case, my suggestion is to get a genuine copy of Windows.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 11-23-2006, 07:10 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 42
Default

I have a legit copy of windows and the other 2 copies i have borrowed of my friends.
cdcmoon is offline  
Old 11-23-2006, 10:35 PM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

run memtest86. you got bad ram
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 11-23-2006, 11:17 PM   #5 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

i would first download a diagnostic tool for ur HD, if it comes clean then shove the HD into another computer as a slave and formmat it from there, if it doesn't want to format start deleting folder by folder (this may be a pain but it might work)
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 11-23-2006, 11:22 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
kfc469's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 928
Send a message via AIM to kfc469
Default

Quote:
Originally posted by tsm
ok here's what you need to do:

step 1. : boot up another pc
step 2. : open up IE
step 3. : go on www.google.com
step 4. : search for ' i am a newb and can not install xp'
step 5. : follow the simple steps and away you go.

any problems reply back!!

Cheers
um, you cant really talk about being a newb here because you only have 2 posts
__________________

kfc469 is offline  
Old 11-23-2006, 11:22 PM   #7 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

just trust me on this and do what I said
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 11-24-2006, 07:27 AM   #8 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

Quote:
Originally posted by EricB
just trust me on this and do what I said
Seriously. Trust him on this and do what he said.
__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 11-24-2006, 12:08 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 42
Default

i have tried two different hard drives, im thinking memory as i did get a blue screen.
cdcmoon is offline  
Old 11-24-2006, 12:10 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 42
Default

i have 1.5gb of ram the gig stick i have recently installed i will try just trying my 512mb stick
__________________

cdcmoon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.