Windows XP Install - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2006, 12:02 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 85
Default Windows XP Install

hi

i just got my laptop back from the repair shop because it had drink spilled on it and the cd drive was buggered
it seems to be fixed now
i tried reinstalling windows using a copyed version of windows 9 in 1
i tried the XP pro corp edition and it went to thrugh it ok untill it said cdfs.sys error
so i went back and tried the XP Pro retail which worked fine and it got to the partition i deleted the original pertition and created a new one and it used the NTFS system and it said something like the partition could not be completed becausethe hard disk might be damaged or not connected properly.
i then tried a legit version of the recovery disk i got with the laptop and that went ok untill it said
i386\system32\ntkrnlmp.exe could not load!
error code 32768

plz help!!
__________________

__________________
Compaq Presario S6800UK
Pentium 4
3.0 GHZ
1GB DDR Ram
200GB HD
256mb Radeon 9600
Latty05 is offline  
Old 02-17-2006, 07:57 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

how far did you get before this error happened?
__________________

__________________
Osiris is offline  
Old 02-18-2006, 12:37 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Quote:
i tried reinstalling windows using a copyed version of windows 9 in 1
i tried the XP pro corp edition
you shouldnt really post things about pirated software on here. The link to what you downloaded is here:
http://www.torrentz.com/torrent_216689.html

If something messes up with a torrent, thats what usually happens. Go on ebay, and look for a used copy of XP, but dont download. MS wont like that...
talldude123 is offline  
Old 02-18-2006, 07:56 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 85
Default

the XP install error happened just after i choose the NTFS system it came up with a percentage bar and imediatly after it completed the percentage bar it came up wit hthe error
__________________
Compaq Presario S6800UK
Pentium 4
3.0 GHZ
1GB DDR Ram
200GB HD
256mb Radeon 9600
Latty05 is offline  
Old 02-18-2006, 09:00 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

possibly the cd drive or the partition, Have you tried to fdsik with a windows 98 oem bootdisk?
__________________
Osiris is offline  
Old 02-18-2006, 12:31 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 85
Default

no i havnt tried fdisk with win 98 oem i havnt got one
__________________
Compaq Presario S6800UK
Pentium 4
3.0 GHZ
1GB DDR Ram
200GB HD
256mb Radeon 9600
Latty05 is offline  
Old 02-18-2006, 12:40 PM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://www.troyedwards.com/downloads...sks/boot98.exe

you do now. Just get you a floppy and execute the file, it will write to it then boot from the floppy and follow this below:

*******FDISK Tutorial*******

FDISK Tutorial


The Basics of Fdisk:
Primary partitions are the only one that are bootable. They're always the C: drive when active. Normally you can only have one (more with some special tricks etc.) Extended partitions are needed when you want more than one partition. You can only have ONE Extended partition. Logical Drives come into the Extended partition. They are handy since you know that you can only have one Primary and one Extended so you can get more than only two partitions. They would be your D:, E:, etc. drives.

First you need to reboot your system with the Boot Disk inserted.

1.At the A: prompt start "FDISK."

2.If asked to use Large Disc support say Yes.

3.The first screen looks like this:

Create Dos Partition or Logical Drive
Set Active Partition
Delete Partitions or Logical DOS Drives
Display Partition Information
Change current fixed drive. (In case you have two or more Hard Drivess)
So, to prepare you hopefully did a backup from your data. You did, didn't you ?!

4.Next we need to remove the existing partitions. So go to 3.

5.Next screen like this:

Delete Primary DOS
Delete Extended DOS
Delete Logical Drives
Delete Non-DOS
Delete always in the following order

Logical (All) > Extended > Primary (Last)

6.Go back to first screen after all partitions have been removed.

7.Now we need to setup our new partitions. Go to 1.

This screen looks like this:

Create Primary DOS
Create Extended DOS
Create Logical DOS Drives
Here we create in the following order

Primary > Extended > Logical Drives.

8.First create the Primary. If asked to use all space say No and enter the amount you wish for the C: drive. It should be set automatically to be the (only) Active partition. If not it may ask you or you have to select "2. Set active partition" from the main menu.

9.Next create the Extended Partition. Use all space left.

It probably advances automatically to the next step, creating the Logical DOS Drives.

10.Enter the amount you wish for the D: partition and than the rest for the third partition.

Think first about the size for the partitions.

OK now we're finished with FDISK so just exit it. Next you need to reboot with the disc still inserted and Format all partitions (the C: partition might need to be formatted with "format c: /s", check the Win95 tip). Another reboot and you can go ahead and install Windows.
__________________
Osiris is offline  
Old 02-18-2006, 12:44 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 85
Default

my laptop does not have a floppy drive can i just put it on cd?
__________________
Compaq Presario S6800UK
Pentium 4
3.0 GHZ
1GB DDR Ram
200GB HD
256mb Radeon 9600
Latty05 is offline  
Old 02-18-2006, 01:27 PM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

http://downloads.maxtor.com/download...s/PwrMaxEn.iso
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.