Windows XP install - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Microsoft Windows and Software
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-21-2005, 09:40 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default Windows XP install

I just built a new system. DFI lanparty sli-d, athlon64 3000+, 4x256 Giel Ram, Evga 6600GT, 2x 36GB Raptor drives and a generic cd-rom. I have tried to install XP, and it gets part of the way and I get an error. Bad_System_Config_Info. I also get some stop codes if that will help. I just wanted to see if anybody had any ideas before i start tearing it apart and rebuilding. Thanks
__________________

__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Old 11-21-2005, 09:50 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 3,339
Default

Your build seems fine did you load your SATA drivers?
__________________

__________________
<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search TF before you post!\"></form>
Vista Discussion | 64 Bit Discussion |Microsoft Homepage | Yo Linux | Paul Thurrott | Fire Fox | Thunder Bird | Image Shack | Photo Bucket | Put File | Anti-Spyware | MS Anti-Spyware | Trillian | Anti-Virus | On Line Virus Scan
Tyler1989 is offline  
Old 11-22-2005, 08:12 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default

ya, I loaded the drivers.
__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Old 11-22-2005, 08:24 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

The seems to be a ram issue. Make sure that ram is compatiable with your mobo and if it is, re-seat it ar take one out, try to install and if it happens again, try the other stick or try different slots
__________________
Osiris is offline  
Old 11-22-2005, 08:50 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default

Thank Warez. I went and got some new ram and replaced it and it works like a charm.
__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Old 11-22-2005, 08:56 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

NP....Was it the wrong kind or just a bad stick?
__________________
Osiris is offline  
Old 11-22-2005, 09:06 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 203
Send a message via AIM to locki433
Default

Not sure, i'm going to test the old ram later. I just put the 4 sticks of Geil in until I got around to buying something new, So i just went and bought 2 sticks of 512 Mushkin, and put the other stuff back in the extras box. I'll be testing it something later
__________________
Asus A8N32-SLI Deluxe
Opteron 175 @ 2.80Ghz
Zalman CNPS7000-Cu
OCZ DDR500 2048 Gold XTC
eVGA 7800GTx 256MB PCI-E
Lite-On 16x DVD+-RW DL
Mushkin 120GB SSD SATAIII
Seagate 1TB SataII x 2
Dell 20.1 Inch Widescreen LCD
locki433 is offline  
Old 11-23-2005, 11:34 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default

what was the price difference? OZC is some good ram....
__________________

__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.